Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade

Ret: Dessert, Kage, Tærte
Antal: 4
Jeg har en mindre tærteform på 23 cm i diameter. Opskriften passer til denne tærteform. Du kan vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift.

Ingredienser

Tærtebund med hvedemel

  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • lidt salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl koldt vand

Tærtebund uden hvedemel

  • 50 g cashewnødder (finthakkede)
  • 100 g bygmel (eller glutenfri havremel)
  • 3/4 spsk FiberHUSK
  • lidt salt
  • 1 tsk birkesød / rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl vand

Marcipan

  • 150 g mandler (smuttede)
  • 2 spsk ahornsirup
  • ½ dl vand (til en passende konsistens)

Tærtefyld

  • 2-4 modne pærer
  • ½ citron (saften fra citronen)
  • 50 g mørk chokolade (Hakket)

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
  • Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrene til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrene.
  • Tærtebunden skal ikke forbages.
    Tærtebund

Marcipan

  • Kom de smuttede mandler i en foodprocessor eller minihakker og hak dem ganske fint. Skrab evt. ned fra kanten et par gange.
  • Tilføj ahornsirup og vand og hak det med. Tilføj evt. mere vand til marcipanen har en passende konsistens.
    Tærtebund og hjemmelavet marcipan

Samling af tærten

  • Fordel marcipanen på tærtebunden. Hvis du bruger "rigtig marcipan" kan du evt. rive det på et råkostjern og fordele det på tærtebunden.
    Tærtebund og hjemmelavet marcipan
  • Skræl pærerne og skær dem i både. Vend bådene i citronsaft, før de lægges på tærten. Læg bådene i en krans som på billedet og Først rundt langs yderkanten af tærten og efterfølgende i midten af tærten.
    Vegansk pæretærte
  • Vegansk pæretærte
  • Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft. Først i 10minutter.
  • Imens hakkes chokoladen. Når tærten har bagt i 10 minutter, drysses chokoladen henover tærten, som herefter færdigbages i yderligere 15 minutter.
    Vegansk pæretærte med marcipan og chokolade
  • Server tærten med sojade natural (sojayoghurt) eller sojade rørt med lidt vanilje og ahornsirup. Alternativt pisket plantefløde.
    Vegansk pæretærte
  • Velbekomme 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate