Julede salater er et indlæg med 4 skønne farverige og sunde kål-salater. Salaterne er mit bud på inspiration til julens lækre grønne tilbehør til julemaden. Eller lad os vende det om, og lade salaten tage hovedrollen. Tilbehøret til til salaterne kan f.eks. være svampepostej eller linsesteg, hasselback rodfrugter, saucer m.m. 😉
4 skønne kålsalater til julen:
Samtlige fire salater i dette indlæg spiller på skift en stor rolle i vores julemad – og ikke kun til jul. De optræder også på middagsbordet, når det ikke er jul. I den sidste 1½ uges tid har Min mand og jeg spist os igennem alle fire salater, som jeg har lavet for at få nye billeder til dette indlæg. Mmmm! Hvilken selv-forkælelse at kunne smæske sig i så meget grønt. Salaterne er fantastiske til madpakker. I dette indlæg er der links til opskrifter på de viste 4 salater:
* Luksus rødkålssalat
* Salat med grønkål, fennikel og citrusfrugt
* Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble
* Salat med sorte ris og sprødbagte jordskokker
Luksus rødkålssalat:
Rødkålssalat er min top-yndlings efterårs-vintersalat. Skøn både til aftensmaden og madpakken. Jeg mindes i flere arbejdsweekender, på mit tidligere arbejde, at jeg spiste rødkålssalat til formiddagspausen, mens mine kolleger spiste rundstykker. Jeg mærkede, at min krop fik så meget bedre energi på kålsalat, end på morgenbrød. Kollegerne måtte lige overbevises:
“I skal ikke have ondt af mig, jeg vil ikke bytte 😉 “
Man må gerne være lidt mærkelig, ikke?
– “nåh, det er bare Helle” 🙂
Juleversionen af vores rødkålssalat er ekstra luksus ved, at der er tilført lidt flere tørrede frugter, som giver sødme til salaten. For en sundere salat skaleres de tørrede frugter ned eller udelades.
Salat med grønkål, fennikel og citrusfrugt:
Salat med grønkål, fennikel og citrusfrugt er en smuk, frisk og nutrientrig vintersalat. Dressingen i salaten er bare saften fra citrusfrugterne, dermed er der vitaminer i hver kalorie. Grønkålen kan måske med fordel krammes i lidt olie+ æblecidereddike, hvis man vil. Find opskriften helt sidst i det indlæg, som der linkes til her:
Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble:
Smuk efterårs-vintersalat med årstiden grønt. Dejligt tilbehør til en nøddepostej / linsepostej o.l. Men kan også sammen med hummus, oliven og brød udgøre et måltid alene.
Salat med sorte ris og sprøde jordskokker:
Salat med sorte ris og sprøde jordskokker er en af vores allerførste juleaftens-salater, efter vi gik plantebaseret. Den har haft en pause, fordi der er kommet så mange andre skønne retter til i vores repertoire. Faktisk var den næsten glemt. Nu er den taget frem igen, som en skøn og meget tilfredstillende salat at spise. Særligt når det lykkes at få jordskokkerne helt sprøde – synes vi salaten er magisk.
Rigtig glædelig jul med masser af grønt 😉