Salat med perlebyg i urtepestodressing

Salat med perlebyg i urtedressing

Salat med perlebyg i urtepestodressing

Ret: Pesto, Salat, Tilbehør
Antal: 6
Hvis salaten skal være glutenfri, kan du erstatte perlebyg med boghvedekerner. Du kan sagtens vælge andre typer af bønner til salaten. Jeg bruger 2 forskellige slags bønner. Du kan væge at bruge en eller flere slags bønner 🙂

Ingredienser

  • 3 dl perlebyg (boghvedekerner for glutenfri)
  • 300 g edamamebønner (fra frost)
  • 1 ds. sorte bønner (eller 300g selvkogte)
  • 1 ds. hvide bønner (eller 300g selvkogte)

Urtepestodressing

  • 2 bdt. Friske krydderurter (ex. persille, basilikum, purløg, dild, koriander mm)
  • 1 dl olivenolie
  • 2-3 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • salt og peber
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner (kan undlades)
  • evt. lidt vand

Sådan gør du

  • Skyl og kog perlebyg efter anvisning på posen. Dryp af i en sigte, og kom dem i en skål. Brug evt. de varme korn til at tø edamamebønnerne op med.
  • Kom de øvrige bønner i skålen med perlebyg og edamamebønner, og bland dem rundt.
    Perlebyg, edamamebønner, sorte og hvede bønner

Urtepestodressing

  • Skyl og slyng de udvalgte urter. Her bruger jeg persille, småbladet basilikum, purløg og lidt koriander.
    Friske krydderurter
  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Eller minihakker. Ved minihakker kan det være en god ide at hakke krydderurterne først. Jeg kommer ca ½ af krydderurterne i til at starte med og supplerer med resten efterhånden, som der bliver plads i hakkeren.
  • Hvis dressingen bliver for tyktflydende, kan du tilsætte vand til passende konsistens. En passende konsistens er også lidt tyktflydende 🙂
  • Rør dressingen i perlebyg-bønne- blandingen. Sæt salaten i køleskab, og lad den trække 1 time eller længere.
  • Anret på et fad og pynt evt. med friske krydderurter
    Salat med perlebyg i urtepestodressing

Noter

Skulle du tilfældigvis lave denne salat sammen med en vandmelonsalat, og får du rester af begge salater, kan du med fordel blande resterne af de to salater sammen. Det smager glimrende  🙂
Salatrester er perfekt i madpakken
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate