I dette indlæg er der ideer til en vegansk påskefrokost. Frokosten består af traditionelle pålæg i plantebaserede versioner. Den blev serveret til et bordfuld ikke-veganske familiemedlemmer. Der er billeder og links til alle opskrifter i dette indlæg.
En solbeskinnet forårsdag i marts holdt vi en tidlig påskefrokost med mine søskende og svoger/svigerinde. Egentlig en udskudt fødselsdagsfejring som blev til en hyggelig påskefrokost. Uden det var hensigten, har denne frokost både initieret og fodret dette indlæg med ideer og billeder. Indlægget er tænkt som inspiration, hvis du skal til at vælge retter til en påskefrokost.
Links til opskrifter:
Vegansk stjerneskud:
Vegansk stjerneskud
Glutenfri ved brug af glutenfrit brød. Denne "opskrift" er mere en "samlevejledning" / en inspiration til hvilke ingredienser, der kan bruges til stjerneskuddet, end en opskrift. Nødde-paneret aubergine, fredsfisk og remoulade ligger allerede som opskrifter på bloggen, og der er links til opskrifterne nederst i denne vejledning. Du kan lave 5-6 stjernskud af portionerne, og der vil givetvis være "fisk" og remoulade tilovers, som kan spises som pålæg.
Glutenfri, hvis bunden laves af glutenfri mel. Kan med fordel bages et par dage før servering. Opskriften passer til en lille tærteform på 23 cm. Du kan frit vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift. På billederne i opskriften laver jeg to tærter (dobbelt portion)
Den vågne læser vil måske bemærke, at tærtebunden på billedet ligner chokoladekage. Jeg har eksperimenteret med at udskifte opskriftens tærtebund med en bund af sorte bønner og kakao. Ideen er slet ikke så tosset, men næste gang vil jeg også komme ahornsirup eller kokossukker i, for at gøre bunden mere chokoladekageagtig. Hvis du har lyst til at lege med en kage-bønnebund, kan du tage udgangspunkt i denne opskrift på tærtebund og tilsætte to spsk kakao og noget sødme. Jeg har bagt den 25 min ved 160 gr varmluft.
Tak for din tilmelding! :-)
Flere ideer til påskemad:
Rodfrugtreder
Et valgfri udvalg af rodfrugter, som spiralizes til spaghetti, formes til fuglereder og bages i ovnen.Der bliver 8 - 10 fuglereder.
Disse skønne bælgfrugteiskugler, kan evt laves med butterbeans i stedet for kikærter. Jeg har selv planer om at lave en portion “påskeis”, ved at forme dem til små påskeæg. Is-påskeæg 😀
Du kan læse et indlæg med endnu flere ideer til skøn påskemad HER