Antal: 4
Opskriften angiver bananis til 4 store portionsglas.
Ingredienser
- 7-8 godt modne bananer (frosset i skiver)
- ½ plade mørk chokolade (min. 70% i mindre stykker.)
- 3-4 spsk peanutbutter
- lidt ahornsirup
- 1-2 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 3-4 spsk kakao
Sådan gør du
- Start med at fryse bananerne, gerne dagen før.
- Kom de frosne bananer i blenderen. Lad dem tø ca 10 min. Kom de øvrige ingredienser ved - pånær kakaoen. Start med et mindre skvat ahornsirup og smag til hen af vejen. Hold lidt plantemælk tilbage og tilføj det ved behov.
- Blend og hav lidt tålmodighed. Stop op og skub de frosne bananer ned nogle gange. Kom chokoladen i, når isen er næsten færdig, og blend den med.
- Til sidst kommes kakao i og vendes rundt med en ske og løs hånd - kakaoen skal hverken være jævnt fordelt eller helt rørt ud - må faktisk godt støve lidt 😉
- Serveres i portionsglas ...
- ...eller til vafler..
Noter
Hvis ikke du bryder dig om peanutbutter, kan det erstattes af en anden nøddesmør af mandler, hasselnødder eller cashewnødder. Nøddesmøret giver isen en særlig flødeisagtig konsistens. Du kan også sagtens lave bananis uden nogen form for nøddesmør.
Rester af bananis kan fryses, f.eks i pindeisforme - det er super godt. Ret optimistisk, at der bliver rester. Isen kan også laves til én person, f.eks. i en minihakker. (Når lækkersulten melder sig).
Du kan finde en opskrift på veganske vafler HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER
Rester af bananis kan fryses, f.eks i pindeisforme - det er super godt. Ret optimistisk, at der bliver rester. Isen kan også laves til én person, f.eks. i en minihakker. (Når lækkersulten melder sig).
Du kan finde en opskrift på veganske vafler HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!