
Ingredienser
- 7-8 godt modne bananer (frosset i skiver)
- ½ plade mørk chokolade (min. 70% i mindre stykker.)
- 3-4 spsk peanutbutter
- lidt ahornsirup
- ½-1 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 3-4 spsk kakao
Sådan gør du

- Start med at fryse bananerne, gerne dagen før.

- Kom de frosne bananer i blenderen. Lad dem tø ca 10 min. Kom de øvrige ingredienser ved - pånær kakaoen. Start med et mindre skvat ahornsirup og smag til hen af vejen. Hold lidt plantemælk tilbage og tilføj det ved behov.

- Blend og hav lidt tålmodighed. Stop op og skub de frosne bananer ned nogle gange. Kom chokoladen i, når isen er næsten færdig, og blend den med.

- Til sidst kommes kakao i og vendes rundt med en ske og løs hånd - kakaoen skal hverken være jævnt fordelt eller helt rørt ud - må faktisk godt støve lidt 😉

- Serveres i portionsglas ...

- ...eller til vafler..

Noter
Rester af bananis kan fryses, f.eks i pindeisforme - det er super godt. Ret optimistisk, at der bliver rester. Isen kan også laves til én person, f.eks. i en minihakker. (Når lækkersulten melder sig).
Du kan finde en opskrift på veganske vafler HER
Du kan finde en opskrift på bananis med bær og mango HER