Antal: 4
Glutenfri pesto ved brug af glutenfri gærflager. Opskriften er fra bogen "Go og nem veganermad" af Signe Lykke. Super velsmagende pesto med masser af umami 😀
Ingredienser
- 50 g soltørrede tomater
- ½ dl cashewnødder
- 1 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1½ spsk gærflager
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- ½ tsk havsalt
- 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
Sådan gør du
- Sæt tomaterne i blød i vand i 2 timer.
- Dræn vandet fra tomaterne og blend alle ingredienserne godt. Pestoen skal være grødet i konsistensen.
- Pestoen kan bruges som pålæg, i burgere, som tilbehør til flutes, salat, tærter til bruchettaer eller andet.
- Opbevares i et rent lukket glas i køleskabet i minimum en uge. Kan fryses.
Noter
Pesto med soltørrede tomater og basilikum har et stort potentiale for anvendelse.
Vores favoritanvendelse med denne pesto er lige for tiden, at smøre den på bruchetta sammen med en vegansk postej fra Hanegal eller kidneybønnepostej. Vi bager vores hurtige suppebrød, som skæres i tynde skiver og ristes 10 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Tages ud af ovnen og smøres først med pesto og herefter med postej, og drysses med lidt flagesalt. Bages 10 minutter mere og serveres som snack eller en forret MUMS! 😀
Vores favoritanvendelse med denne pesto er lige for tiden, at smøre den på bruchetta sammen med en vegansk postej fra Hanegal eller kidneybønnepostej. Vi bager vores hurtige suppebrød, som skæres i tynde skiver og ristes 10 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Tages ud af ovnen og smøres først med pesto og herefter med postej, og drysses med lidt flagesalt. Bages 10 minutter mere og serveres som snack eller en forret MUMS! 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!