Go Back
TunFrisalat

TunFrisalat med bælg

Ret: Frokost, Pålæg, Sandwich
Keyword: Glutenfri
"Wanna-be" tunsalat i en vegansk udgave. Her lavet med hestebønner. Kan sagtens laves med Ingrid ærter eller kikærter. Skøn luksus pålæg til en festlig frokost såvel som til picnic eller madpakken.

Ingredienser

  • 150 g tørrede hestebønner (eller 300 g kogte. eller tilsvarende Ingrid ærter eller kikærter.)
  • 50 g løg
  • spsk kapers
  • 60 g syltede agurker (finthakket)
  • 2 spsk hørfrø (malede/kværnede)
  • 1 spsk gærflager
  • 2-3 spsk friskpresset citronsaft (+ gerne fintrevet skal, hvis citronen er økologisk)
  • 1-2 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • dl sojayoghurt naturel
  • 2 spsk vegansk mayonnaise

Sådan gør du

Forberedelse af bælgfrugterne

  • Over to dage: Start med at iblødsætte og koge hestebønnerne efter anvisning på pakken. Kog dem gerne 1 time for at gøre skallen mere mør.
  • Eller anvend Ingrid ærter, som også skal iblødsættes og koges.
  • Eller køb en dåse/brik kikærter, som er klar til at blive brugt. Pyt med at der vægtmæssigt er mindre - du kan da undlade mayonnaisen eller reducere i yoghurten.

Tunfrisalat

  • Start med at blende/hurtighakke den valgte bælgfrugt. Blend på "pulse"-knappen. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré. Kom dem i en skål.
  • Du kan med fordel bruge hurtighakkeren til også at finhakke løg, syltet agurk og kapers. Og ellers skal de blot hakkes med en kniv. Kom dem i skålen.
  • Kom alle øvrige ingredienser i skålen og bland det hele godt. Smag til med mere salt/peber, citron om nødvendigt.
    TunFrisalat
  • Kan med fordel laves dagen før, men kan også spises med det samme. Lad den dog gerne hvile lidt på køl først.
    TunFrisalat
  • Brug salaten til sandwich eller madpakken.
    TunFrisalat
  • TunFrisalat er super lækkert tilbehør til ærtetærte
    Ærtetærte med vegansk tunsalat
  • TunFrisalat

Noter

Opbevares i køleskabet i flere dage.
Jeg har ingen erfaring med at fryse salaten.
Du kan finde en opskrift på ærtetærte med tunFrisalat HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!