Ret: Frokost, Pålæg, Sandwich
Keyword: Glutenfri
"Wanna-be" tunsalat i en vegansk udgave. Her lavet med hestebønner. Kan sagtens laves med Ingrid ærter eller kikærter. Skøn luksus pålæg til en festlig frokost såvel som til picnic eller madpakken.
Forberedelse af bælgfrugterne
Over to dage: Start med at iblødsætte og koge hestebønnerne efter anvisning på pakken. Kog dem gerne 1 time for at gøre skallen mere mør.
Eller anvend Ingrid ærter, som også skal iblødsættes og koges.
Eller køb en dåse/brik kikærter, som er klar til at blive brugt. Pyt med at der vægtmæssigt er mindre - du kan da undlade mayonnaisen eller reducere i yoghurten.
Tunfrisalat
-
Start med at blende/hurtighakke den valgte bælgfrugt. Blend på "pulse"-knappen. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré. Kom dem i en skål.
Du kan med fordel bruge hurtighakkeren til også at finhakke løg, syltet agurk og kapers. Og ellers skal de blot hakkes med en kniv. Kom dem i skålen.
Kom alle øvrige ingredienser i skålen og bland det hele godt. Smag til med mere salt/peber, citron om nødvendigt.
Kan med fordel laves dagen før, men kan også spises med det samme. Lad den dog gerne hvile lidt på køl først.
Brug salaten til sandwich eller madpakken.
TunFrisalat er super lækkert tilbehør til ærtetærte
-
Opbevares i køleskabet i flere dage.
Jeg har ingen erfaring med at fryse salaten.
Du kan finde en opskrift på ærtetærte med tunFrisalat HER