-
Dræn tofuen + sæt den i pres i 15 min.Dette gøres nemt ved at pakke den i et viskestykke, lægge den på en tallerken med en tallerken ovenpå sig, hvor du kan placere nogle dåser af hvad du har, eller noget andet lidt tungt. -
Lav imens sovsen: Kom alle krydderierne i en skål tilføj Tahin og gærflager. Rør det godt sammen til en tyk "pasta", og kom mælk i. Pisk blandingen sammen til en homogen masse.
Crumble den pressede tofu i mindre stykker med hænderne. Ikke for store og ikke for små. Der er link til instruktionsvideo i "Opskriftnoter" underst.
Varm en stor nonstick pande over medium med olien. Når den er varm tilføjer du den scramblede tofu og steger det, indtil det er let brunet, 5 - 7 min. rør jævnligt men ikke for ofte for at tillade fladerne at få lidt farve. Brug spatlen til at gøre for store stykker mindre - bare ikke for fint.
Hæld sovsen over og vend den ind i tofuen f.eks med en silicone spatel, for at dække hvert stykke tofu med sovs. fortsæt med at stege indtil du opnår den ønskede tekstur og konsistens.
Hvis du foretrækker dine scramble tør, steg da nogle minutter, hvis du ønsker den mere våd, skal du nøjes med 30-60 sek.
Afslut med et drys Kala Namak, og smag til med ekstra salt ved behov.
Velbekomme :D
Viste mad med scrambled tofu er lavet med fuldkornsspeltbrød, avocado most med lidt limesaft og blandet med en spsk hampefrø. Der er toppet med purløg, brøndkarse og en cikorie blomst :)
-
Forskellen på scramblen på de sidste to billeder er, at der er brugt lys Tahin i den første og mørk Tahin i den anden.
Erstat evt brødet med broccoliboller.