Go Back
+ servings
Scramled tofu

Scrambled tofu

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Brunch, Frokost, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Tofu krydret og pandestegt med en æggeagtig sovs.
Et værdigt plantebaseret alternativ til scrambled eggs / røræg
Opskriften er inspireret af Rainbow Plant Life

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • 1/4 tsk paprika
  • ½ tsk chiliflager /pulver (Chipotle, eller evt 1/4 tsk chiliflager + 1/4 tsk røget paprika)
  • ½ tsk Kala Namak (indisk salt/sort salt) (+ ekstra til finish. Eller alm salt.)
  • friskkværnet peber
  • 1 stor spsk Tahin
  • 2 spsk gærflager
  • 120 ml plantemælk
  • ekstra salt til tilsmagning

Sådan gør du

  • Scramled tofu
  • Dræn tofuen + sæt den i pres i 15 min.
    Dette gøres nemt ved at pakke den i et viskestykke, lægge den på en tallerken med en tallerken ovenpå sig, hvor du kan placere nogle dåser af hvad du har, eller noget andet lidt tungt.
    Scramled tofu
  • Scramled tofu
  • Lav imens sovsen: Kom alle krydderierne i en skål tilføj Tahin og gærflager. Rør det godt sammen til en tyk "pasta", og kom mælk i. Pisk blandingen sammen til en homogen masse.
  • Crumble den pressede tofu i mindre stykker med hænderne. Ikke for store og ikke for små. Der er link til instruktionsvideo i "Opskriftnoter" underst.
    Scramled tofu
  • Varm en stor nonstick pande over medium med olien. Når den er varm tilføjer du den scramblede tofu og steger det, indtil det er let brunet, 5 - 7 min. rør jævnligt men ikke for ofte for at tillade fladerne at få lidt farve. Brug spatlen til at gøre for store stykker mindre - bare ikke for fint.
    Scramled tofu
  • Hæld sovsen over og vend den ind i tofuen f.eks med en silicone spatel, for at dække hvert stykke tofu med sovs. fortsæt med at stege indtil du opnår den ønskede tekstur og konsistens.
  • Hvis du foretrækker dine scramble tør, steg da nogle minutter, hvis du ønsker den mere våd, skal du nøjes med 30-60 sek.
    Scramled tofu
  • Afslut med et drys Kala Namak, og smag til med ekstra salt ved behov.
  • Velbekomme :D
    Scramled tofu
  • Viste mad med scrambled tofu er lavet med fuldkornsspeltbrød, avocado most med lidt limesaft og blandet med en spsk hampefrø. Der er toppet med purløg, brøndkarse og en cikorie blomst :)
    Scramled tofu
  • Scrambletofu
  • Forskellen på scramblen på de sidste to billeder er, at der er brugt lys Tahin i den første og mørk Tahin i den anden.
  • Erstat evt brødet med broccoliboller.
    Scrambled tofu

Noter

Rester kan opbevares i køleskab og  bruges koldt i madpakken eller opvarmes på pande, i ovn eller mikroovn.
Kan laves på forhånd og opvarmes, når den skal serveres.
Du kan se en rigtig inspirerende step-by-step video fra Rainbow Plant Life HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!