Go Back
Oliventapanade

Oliventapanade

Keyword: Glutenfri
Oliventapanade med gråærter. Lækker tapanade med masser af smag af oliven

Ingredienser

  • 150-190 g oliven uden sten (sorte eller grønne)
  • 100 g kogte gråærter (eller sorte bønner)
  • 35 g kapers
  • 1-2 fed hvidløg
  • rosmarin (efter smag)
  • 60 g olivenolie
  • evt salt

Sådan gør du

  • Oliventapanade
  • Start med gråærten/ sorte bønner, hvis de er tørrede skal du bruge 50 g, som skal udblødes og koges efter anvisningerne på posen. Kog endelig en større portion, når du er i gang.
  • Blend oliven, kogte gråærter, kapers, hvidløg og olivenolie til en homogen masse.
    Oliventapanade
  • Oliventapanade
  • Servér oliventapenade med lækkert brød, i sandwich, til grillede bruchetta, som en del af en frokost ..
  • .. eller som en del af et tapasbræt.
    Tapasbræt med bælg

Noter

En smagssag, om du vil bruge 150 g eller 190 g oliven eller flere. Jeg har lavet med begge, da jeg ikke havde så mange oliven, den ene gang. Tapanaden blev alligevel super god.
Opbevares i køleskabet i rene glas i ca 1 uge eller mere. Kan fryses
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!