Japanske pandekager med kål i en vegansk fortolkning.Der bliver 6 mellemstore Okonomiyaki eller 12-14 i str. som illustreret af en portion
Ingredienser
Dej
200gkikærtemel
1tskbagepulver
½tsksalt
4dlvand
2spskolivenolie
1spskmisopasta(kan udelades)
2spskingefær(fintrevet)
kokosolie til stegning(eller anden olie)
Fyld
200gspidskål
200gsølvbeder / bladbeder(eller gulerødder og forårsløg)
Topping
Sød chilisauce
Mayonnaise med limeskal og saft(eller wasabipulver)
Grønt drys: Sølvbedeblade (eller toppen af forårsløg)
evt. andet efter lyst og fantasi
Sådan gør du
Start med pandekagedejen. Hvis du vælger at komme Miso i dejen, kan det være en fordel at opløse misoen i vandet først. Kom herefter mel, salt, olie og ingefær i og pisk det, til der ikke er klumper.
Lad dejen hvile i 30 min. Mens du tilbereder fyldet.
Skær spidskålet fint.Rens bladbederne og skil stilk og grønne blade fra hinanden. Gem nogle grønne blade til topping, og skær ellers stilk og øvrige blade fint. Hvis du ikke har sølvbede kan du sagtens bruge revne gulerødder og fintskåret forårsløg i stedet.
Kom spidskål og sølvbede i dejen.
Bland det hele godt, og nu er de klar til at blive bagt.
Varm en pandekagepande op og smelt kokosolie på panden. Sæt 1-3 pandekager på panden med en ske og tryk dem let flade.
Bag dem ved middelvarme 4-5 min på hver side. Hold øje med om der skal skrues ned for varmen.
Topping
Bland 2-3 spsk vegansk mayonnaise med reven skal + saften af ½ lime. Eller kom lidt wasabipulver i og bland godt.
Skær sølvbedetop / det grønne fra forårsløget fint som drys til pandekagen.
Servering
Anret på fad eller portionsanret. Pynt som vist på billedet eller på din egen måde, eller lad de spisende selv pynte deres okonomiyaki.Til at lave mayonnaisestreger, kan du med fordel forme et lille kræmmerhus af madpapir og komme mayonnaisen deri.
Her som madpakke-pålæg
Noter
Rester kan f.eks. bruges som pålæg på brød, i sandwich, i burgere o.l.Bag pandekagerne i den størrelse, som giver mening for dig, alt efter hvad de skal bruges til. Er det en hapser, eller giver det mere mening at bage to store til deling.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!