Go Back
Ovnbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Ret: Tilbehør
Keyword: Umami
Bagte tomater er skønt tilbehør til pålæg, salater og varme retter. Fyld et fad med halve tomater krydr efter anvisningerne, bag et vôila - nu har du et skønt tilbehør.

Ingredienser

  • Friske små/mellemstore tomater (nok til at fylde et udvalgt fad eller flere)
  • 2-3 spsk Olivenolie (Mere ved en større portion)
  • ½-1 spsk kokossukker (eller rørsukker. Sukker kan udelades.)
  • oregano
  • timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bagte tomater
  • Vask, tør og halver tomaterne.
  • Smør et ovnfast fad med olivenolie og fordel de halve tomater i fadet.
  • Kom olie, kokossukker og krydderier over tomaterne.
    Bagte tomater
  • Bages ved 125 gr varmluft i 1 t og 40 min.
    Bagte tomater
  • Opbevares i et rent glas i køleskabet.
    Holdbart 3-4 dage, og hvis der kommes olivenolie over, kan de holde 2-3 uger.
    Overskydende olie kan bruges til madlavning.
    Bagte tomater

Noter

Gå med let energi til opskriften - find og brug det fad, som du har tomater til at fylde ud.
Energimæssigt vil det være genialt at lave flere ting i ovnen samtidig. Jeg overvejer selv, hvad jeg kan bage med ved denne ovntemperatur. Det kan f.eks. være saltede mandler
Jeg har ikke prøvet at fryse de bagte tomater, men forestiller mig, det er muligt.
Tomaterne kan spises til næsten alt. Denne artiskokhummus smager særligt fantastisk, når den toppes med bagte tomater.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!