Go Back
+ servings
Bowl

Grøn bowl

Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Antal: 2
En bowl udgør et komplet, velsmagende og sundt måltid i én dyb tallerken/skål/bowl. Bygges på en base af enten korn, ris, quinoa eller kål og toppes med farverige grøntsager, planteprotein og nødder kerner. Fuldendes med en lækker dressing.

Ingredienser

Base

  • 350 g blomkålsris (gerne frosne fra Rema)
  • 1 dl quinoa
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Plantekebap

  • 80 g plante stykker fra PlantMate
  • 2 dl lunken vand
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk timian
  • 1 lille knivspids cayennepeber
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie til stegning

Grøn topping

  • 3-400 g søde kartofler
  • 150-200 g Edamamebønner (fra frost)
  • ½ lille rødt spidskål + lidt salt
  • 1 lille rødløg + 1 spsk citronsaft
  • 1 avocado
  • 1 mango

Øvrige topping

  • 100 g mandler (eller ristede græskarkerner)
  • 1 spsk soya
  • 4 store spsk hummus
  • oliven
  • grønt pynt; basilikum, spirer, blomsterkarse ol
  • evt spiselige blomster.

Peanutdressing

  • 2 spsk peanutbutter
  • ½ lime (saften)
  • 1 lille knold ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk Tamari / soya
  • 1 spsk riseddike (kan erstattes af mere limesaft)
  • 1 dl vand
  • evt lidt ahornsirup

Sådan gør du

  • Bowls

Base

  • Skyl og kog quinoa med lidt salt efter anvisningerne på posen.
  • Tilbered blomkålsris (efter opskrift på Remas pose frosne blomkålsris): Hak hvidløg fint og rist det kortvarigt i olien, tilsæt de frosne blomkålsris og steg dem med i ca 5 min. smag til med salt og peber.
  • Bland quinoa og blomkålsris og fordel i bunden af 4 bowls /dybe tallerkner.

Plantekebap

  • Sæt Plant Mate-stykkerne i blød i vand og tilsæt salt, krydderier og lidt olie. Bland det hele godt. Lad blandingen stå 15 minutter, og rør jævnligt i den undervejs.
  • Dræn/ si væsken fra Plant Mate-stykkerne.
  • Derefter steges Plant Mate-stykkerne i olie, til de er gyldne og sprøde. Det tager 4-5 min ved middelvarme.

Grøn topping

  • Vask og evt skræl de søde kartofler. Skær dem i ønskede stykker og vend dem med lidt olie og salt + evt timian.
    Bages i ovnen ved 185 gr varmluft 20 - 30 min.
  • Tø edamamebønnerne op ved at overhælde med kogende vand og lade trække i 5 min.
  • Skær spidskål i fine strimler og kram det med lidt salt.
  • Skær rødløget i tynde skiver og mariner det i citronsaft.
  • Skær avocadoen i skiver vend dem evt med citronsaft - og særligt hvis der laves bowls til madpakker.
  • Udsten og skræl mango og skær den i tern.

Øvrig topping

  • Soya-mandler: rist mandlerne på en tør pande og tilsæt soya. Lad det fordampe/tørre ind og sæt mandlerne til afkøling. Hak dem groft.
  • Lav din egen hummus, eller køb en hummus. alle typer hummus kan anvendes.
    Link til hummus opskrift i NOTE

Peanutdressing

  • Bland og blend alle ingredienserne til en homogen dressing.
    Hvis du ikke har en lille blender, kan du rive ingefær og hvidløg fint, og piske dressingen sammen i hånden: Start med at piske peanutbutter, limesaft, eddike og tamari til en mere tyndtflydende peanutbutter og tilsæt ingefær og hvidløg + lidt vand af gangen. Smag til og tilføj evt 1 tsk ahornsirup eller anden sødning.
  • Kan opbevares i en flaske, glas i køleskabet og holder en lille uges tid eller mere.

Samling af bowl

  • Start med at fordele basen i bunden.
    Anret derefter små toppe af de tilberedte ingredienser.
    Læg en skefuld hummus ovenpå i midten og pynt med oliven, krydderurter/minigrønt og evt blomster.
    Drys til sidst med de hakkede soyamandler.
    Bowls in making
  • Server med den lækre peanutdressing eller anden valgfri dressing.
  • Du kan også sætte alle ingredienser på bordet, og lade hver især bygger sin egen bowl.
    Bowl
  • En bowl egner sig vældigt godt til picnic eller andet "måltid-transportable"
    Bowls
  • Bowls

Noter

Vigtigt! Denne opskrift er bare et eksempel på en bowl. 
Start med at udtænke for dig selv, hvordan du kan gøre det nemt - og har du i forvejen en rest salat, ovnbagte grøntsager, hummus, dressing, saltede nødder og lignende er det oplagt at toppe din bowl med det.
Soya-mandler kan erstattes med alle andre sprøde nødder/kerner og kan være i færdigkøbt version.
Alle typer hummus kan bruges / kan også udelades. En købe hummus er ganske fin.
Tænk evt i farver. Rødbede- eller hokkaidohummus vil bidrage med ekstra pang til farverne på din bowl ;) 
Du kan finde en opskrift på Hummus HER
Du kan finde en opskrift på Hokkaidohummus HER
Du kan finde en opskrift på Rødbedehummus HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!