-
Start med at lave chiaæg. Bland chiafrø og vand, rør og sæt det i køleskabet i 15 min. Hvorefter det er klar til brug.
Bland alle tørre ingredienser og kom chiaæggene i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne.
Flyt dejen over på bagepapir (som er smurt i olie) og tryk/klap den til en flad cirkel med fingrene. Bag pizzabunden ved 180 gr varmluft i ca 15 -20 minutter.
Tag pizzabunden ud af ovnen lad den afkøle 5 minutters tid, før fyldet kommes på.
Fordel plantefyldet på den ene halvdel, således at der er fri dej, som den anden halvdel kan lukkes sammen med. Der skal være lidt over halvdelen af bunden til at folde over fyldet.
Gør dig umage men ingen grund til panik, hvis proportionerne ikke passer helt. Det virker heldigvis til, at fyldet ikke flyder ud under bagning :)
Brug bagepapiret til at løfte og folde bunden over med. Brug en gaffel til at trykke de to halvdele sammen med langs kanten.
Pensl evt med lidt fløde og drys med sesamfrø (begge dele kan undlades). Prik evt med en gaffel nogle gange i calzonen (sikkert kun nødvendigt ved en mel-dej)
Sæt Calzonen i ovnen ved 180 gr varmluft i 20 - 25 min.
Nyd den varm eller kold f.eks med en farverig salat
Velbekomme