Go Back
Artiskokhummus

Artiskokhummus

Ret: Pålæg
Keyword: Glutenfri
Lækkert smørepålæg lavet med danske gråærter. Der bliver to glas, som illustreret. Smager særlig godt med soltørrede eller langtidsbagte tomater.

Ingredienser

  • 200 g kogte gråærter (Ingrid ærter eller kikærter)
  • 190 g grillede artiskokker
  • ½ dl olivenolie (el. olien, som artiskokkerne ligger i.)
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g citronsaft
  • 30 g sesamfrø (ristede)
  • salt

Sådan gør du

  • Artiskokhummus
  • Start med bælgfrugten. Hvis du bruger tørrede, skal du bruge 100 g, som udblødes og koges efter anvisningerne på posen.
  • Blend grillede artiskokker, kogte gråærter, olivenolie, hvidløg, citronsaft, ristet sesam og salt til en homogen masse.
    Artiskokhummus
  • Artiskokhummus
  • Servér hummus på lækkert brød toppet med semi dried / soltørrede tomater.
  • Evt. som en del af et tapasbræt
    Tapasbræt med bælg

Noter

Hvis artiskokkerne ligger i olie, kan den olie bruges i stedet for olivenolie.
Lækkert hurtigt smørepålæg. Kan forberedes i god tid og fryses. Holdbar i køleskabet i rent glas og med rene ta-ting i en uges tid.
Skøn til tapasbræt med semi-dried tomater.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!