Go Back
Nøddebrød med bælg

Nøddebrød med bælg

Ret: Brød
Keyword: Glutenfri
Dejligt brød til morgen, middag, aften eller derimellem. Opskriften passer til en 1 liters form og kan nemt skaleres til større form. Jeg har brugt afskallede knækkede Fuegobønner.

Ingredienser

  • 150 g tørrede bønner (ex afskallede tørrede Fuegobønner. Eller 300 g kogte bønner eller en dåse/brik købe-bønner.)
  • dl sojayoghurt naturel
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl kogende vand
  • 1 spsk ahornsirup
  • 70 g havremel
  • 60 g boghvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnøddekerner
  • frisk eller tørret krydderurt (ex rosmarin.)
  • Havregryn til drys ( eller græskarkerner, birkes -feel free)

Sådan gør du

  • Brød med bælg
  • Hvis du bruger tørrede bønner, skal de skylles, udblødes og koges efter anvisninger på emballagen.
  • Hæld bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Det tager 15-20 minutter at røre brødet sammen og komme i form. Tænd ovnen på et passende tidspunkt ved 200 gr alm. ovn.
  • Blend bønner og yoghurt til en jævn creme i en blender eller med en stavblender.
  • Bland hørfrø, sesamfrø, vand og ahornsirup i en skål. Rør rundt, og lad blandingen trække i 10 minutter.
  • Hak imens nødder og mandler groft og Rosmarin fint
    Brød med bælg
  • Vend bønnecreme, hørfrø-blandingen, de to slags mel, natron og salt sammen i en skål.
    Brød med bælg
  • Vend mandler, nødder og krydderurt i blandingen.
    Brød med bælg
  • Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Drys evt havregryn på toppen af brødet.
    Brød med bælg
  • Bag brødet i bunden af ovnen i ca 1 t. Lad brødet køle af i formen i 1 time, og læg det derefter på en bagerist.
    Nøddebrød med bælg
  • Nøddebrød med bælg

Noter

Jeg formoder, brødet kan fryses. Jeg kommer helt sikkert til at fryse det. Jeg forestiller mig, alle slags kogte bælgfrugter kan anvendes. At jeg vælger afskallede, knækkede Fuegobønner, skyldes, at jeg vælger danske bælgfrugter, og har disse i skabet.
Du kan lave en sødere version af brødet ved at tilføje yderligere 1 spsk ahornsirup og udskifte krydderurt med 1 dl tørrede abrikoser eller anden tørret frugt, som skæres i mindre stykker.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!