Go Back
foccacia

Glutenfri foccacia med rosmarin

Ret: Brød
Der bliver 9-12 stk brød af opskriften. Kan anvendes til sandwich, burger, toast, pålæg, tilbehør til salat og suppe m.m.

Ingredienser

  • 50 g hasselnødder (kan erstattes af andre nødder eller kerner)
  • 25 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 2 dl plantemælk (eller yoghurt)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk friskhakket rosmarin (eller 1 tsk tørret)
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk FiberHusk
  • 150 g boghvedemel
  • 250 g havremel

Topping

  • Lidt olivenolie
  • Lidt flagesalt
  • Rosmarin (friskhakket eller tørret.)

Sådan gør du

  • Hak hasselnødderne til mel
  • Opløs gæren i lunken vand
  • Tilsæt plantemælk, salt, rosmarin, nødder og olie
    Foccacia
  • Tilsæt FiberHUSK og boghvedemel og til sidst havremel. Rør godt
    Foccacia
  • Lad dejen hæve lunt i en time.
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.
    foccacia
  • Tryk den ud enten med våde hænder eller med en bagespatel, der jævnligt dyppes i koldt vand - eller rul dejen mellem to stykker bagepapir.
    Foccacia
  • Brødet skal være et stort fladt brød på ca 1 - 1½ cm i højden. Drys med rosmarin og saltflager og hæld olie ud over brødet.
    foccacia
  • Bages i ovnen ved 200gr (185 varmluft) i 30min.
    Foccacia
  • Afkøles på en rist og klippes / skæres i passende stykker.
    Foccacia
  • Hvis brødet skal bruges til toast, tilpasses brødene til toasteren
    Falafeltoast
  • Opbevares få dage i stuetemperatur og ellers i køleskabet. Kan fryses.

Noter

Bager gerne to brød af gangen, hvilket passer med en pakke gær, og arbejdet/opvasken er det samme. Brødet kan spises til alt: Til hverdag og fest, til madpakke og picnic, til grill... mmm.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!