Der bliver 9-12 stk brød af opskriften. Kan anvendes til sandwich, burger, toast, pålæg, tilbehør til salat og suppe m.m.
Ingredienser
50ghasselnødder(kan erstattes af andre nødder eller kerner)
25ggær
4dl lunken vand
2dlplantemælk(eller yoghurt)
1tsksalt
1spskfriskhakket rosmarin(eller 1 tsk tørret)
4spskolivenolie
2spskFiberHusk
150gboghvedemel
250ghavremel
Topping
Lidtolivenolie
Lidtflagesalt
Rosmarin(friskhakket eller tørret.)
Sådan gør du
Hak hasselnødderne til mel
Opløs gæren i lunken vand
Tilsæt plantemælk, salt, rosmarin, nødder og olie
Tilsæt FiberHUSK og boghvedemel og til sidst havremel. Rør godt
Lad dejen hæve lunt i en time.
Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.
Tryk den ud enten med våde hænder eller med en bagespatel, der jævnligt dyppes i koldt vand - eller rul dejen mellem to stykker bagepapir.
Brødet skal være et stort fladt brød på ca 1 - 1½ cm i højden. Drys med rosmarin og saltflager og hæld olie ud over brødet.
Bages i ovnen ved 200gr (185 varmluft) i 30min.
Afkøles på en rist og klippes / skæres i passende stykker.
Hvis brødet skal bruges til toast, tilpasses brødene til toasteren
Opbevares få dage i stuetemperatur og ellers i køleskabet. Kan fryses.
Noter
Bager gerne to brød af gangen, hvilket passer med en pakke gær, og arbejdet/opvasken er det samme. Brødet kan spises til alt: Til hverdag og fest, til madpakke og picnic, til grill... mmm.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!