Go Back
+ servings
Glutenfri kernebrød

Glutenfri kernebrød

Ret: Brød
Keyword: Glutenfri
Antal: 6
Glutenfri 18-24stk. Kikærtemelet kan udskiftes med valgfri type af mel.

Ingredienser

  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl græskarkerner
  • ½ l koldt vand
  • 1 tsk salt
  • 100 g mandler (Finthakket)
  • 2 dl kikærtemel (evt. andet glutenfri mel)

Sådan gør du

  • Glutenfri kernebrød
  • Kom kerner og vand i en skål og lad det trække mindst 2t. Kan også stå natten over - eller længere. Så skal der bare tilsættes 1-2dl mere vand, når mel og mandler røres i.
    Glutenfri kernebrød
  • Tilsæt salt, fint hakkede mandler og kikærtemel. Rør det hele sammen.
    Glutenfri kernebrød
  • Glutenfri kernebrød
  • Kom brødene på bageplader med bagepapir med en ske dyppet i vand. Tryk dem ca. 1cm flade og form dem med skeen. Jeg plejer at lave 18stk, men til tapas eller vegansk ostebord laver jeg dem mindre og laver f.eks 24stk.
    Glutenfri kernebrød
  • Bages i varmluftovn ved 185gr (el. alm. ovn 200gr) i 30min.
    Glutenfri kernebrød
  • Afkøl på bagerist
    Glutenfri kernebrød
  • Bruges selvstændig til morgenbord, som frokostbrød eller til mellemmåltid. Samt kan bruges som tilbehør til stort set alle retter.
    Kernebrød på en frokosttallerken
  • Opbevares i plastikpose ved stuetemperatur. Kan fryses.

Noter

Kan med fordel varmes på brødrister ved servering, så genfinder de deres sprødhed.
Er lettere vanedannende!
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!