Glutenfri 18-24stk. Kikærtemelet kan udskiftes med valgfri type af mel.
Ingredienser
2dlsolsikkekerner
2dlsesamfrø
2dlhørfrø
2dlgræskarkerner
½lkoldt vand
1tsksalt
100g mandler(Finthakket)
2dlkikærtemel(evt. andet glutenfri mel)
Sådan gør du
Kom kerner og vand i en skål og lad det trække mindst 2t.
Kan også stå natten over - eller længere. Så skal der bare tilsættes 1-2dl mere vand, når mel og mandler røres i.
Tilsæt salt, fint hakkede mandler og kikærtemel. Rør det hele sammen.
Kom brødene på bageplader med bagepapir med en ske dyppet i vand.
Tryk dem ca. 1cm flade og form dem med skeen.
Jeg plejer at lave 18stk, men til tapas eller vegansk ostebord laver jeg dem mindre og laver f.eks 24stk.
Bages i varmluftovn ved 185gr (el. alm. ovn 200gr) i 30min.
Afkøl på bagerist
Bruges selvstændig til morgenbord, som frokostbrød eller til mellemmåltid. Samt kan bruges som tilbehør til stort set alle retter.
Opbevares i plastikpose ved stuetemperatur. Kan fryses.
Noter
Kan med fordel varmes på brødrister ved servering, så genfinder de deres sprødhed.
Er lettere vanedannende!
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!