Go Back
+ servings
Julepizza med rødbedejsbund og jordkokker

Vegansk jordskokkepizza

Ret: Hovedret, Jul, Pizza
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Dejen er Inspireret af Englerod. Der bliver 3 pizzaer (eller to store).

Ingredienser

Rødbedepizzadej

  • 10 g gær
  • 1 tsk havsalt
  • 3 dl lunken vand
  • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk kokossukker (eller rørsukker)
  • 1 lille rødbede
  • ca 500 g fuldkorns speltmel (eller durummel(f.eks kamutmel))

Pizzafyld

  • ½-1 kg jordskokker (renset og skåret helt tyndt.)
  • 1 portion pesto
  • salt
  • Frisk rosmarin (skåret fint)
  • ekstra jomfruolivenolie
  • vegansk parmesan
  • evt. valnødder (grofthakkede)

Vegansk parmesan

  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 3-4 spsk gærflager
  • ½ tsk hvidløgsgranulat
  • 1 knivspids røget paprika

Sådan gør du

  • Start med dejen:
  • I en skål røres gæren ud med salt og lunken vand.
  • Olivenolie og sukker tilsættes.
  • Rødbeden skrælles, rives fint og røres med i skålen.
  • Tilsæt herefter rigeligt med mel under omrøring, indtil dejen kan æltes med hænderne.
  • Drys rigeligt med mel på et rent bord og ælt dejen godt igennem med hænderne, indtil den er smidig og homogen.
  • Har du en røremaskine, kan du også ælte dejen deri et godt stykke tid.
  • Lad dejen hæve tildækket i en skål ved stuetemperatur en times tid.
  • Mens dejen hæver, gøres fyldet klar.
  • Vask jordskokkerne, skræl dem evt. og skær dem meget tyndt. Læg dem evt. i vand tilsat lidt citronsaft (hvis de skal vente et stykke tid)
  • Lav vegansk parmesan ved at hakke alle ingredienser i en minihakker, til det ligner parmesan.
  • Hak rosmarin og valnødder.

Samling af pizza

  • Ælt dejen igennem og del den i 3 portioner.
  • Rul dejen ud til en pizzabund og placer den på en bageplade med bagepapir.
  • Smør et lag pesto ud over pizzabunden.
    Jordskokkepizza
  • Dæk pizzaen med jordskokkeskiver, drys med salt, rosmarin, olie, valnødder og vegansk parmesan.
    Jordskokkepizza
  • Bages ved 200 grader (185 grader varmluft) (vores ovn har et pizzaprogram (190 grader), hvor undervarmen gør bunden særlig sprød). Bages 16-20 minutter.
  • Velbekomme.
    Lørdags aftensmad: Jordskokkepizza med broccoli-linsesalat

Noter

Overskydende dej kan overnatte i køleskab og bruges dagen efter.
Du kan finde en opskrift på pesto med grønkål HER
Du kan finde en opskrift på pesto med basilikum HER
Du kan finde opskrift på pesto med ukrudt HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!