Et valgfri udvalg af rodfrugter, som spiralizes til spaghetti, formes til fuglereder og bages i ovnen.Der bliver 8 - 10 fuglereder.
Ingredienser
Rodfrugtreder
200ggulerødder
200gsøde kartofler(eller alm. kartofler)
200gselleri (eller pastinak)
200grødbede
3spskEkstra olivenolie
salt og peber
friske krydderurter(eller tørret timian eller kartoffel allround fra TrueGreens(indeholder salt))
Forslag til fyld i rederne
Hummus(eller en variant af hummus)
Falafler(eller en variant af falafler )
Marinerede bønner
Oliven
Spirer(eller karse)
Rucola(eller andet grønt)
Sådan gør du
Rengør grønsagerne og kør dem igennem en spiralizer eller anvend kartoffelskrælleren til at lave lange spagettistrimler.
Bland de forskellige grøntsagsspaghetti og klip dem lidt kortere. Det vil gøre det nemmere at lave reder. Vend spagettistrimlerne grundigt i olivenolie med krydderurter og salt og peber
Saml strimlerne i 8 - 10 fuglereder, som du lægger på en bageplade, beklædt med bagepapir. Lav en fordybning i midten af hver rede.
Bag rederne ved 200 grader i 25-30 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde.
Servering af fuglereder
Anret fuglerederne på en tallerken eller et fad. Læg evt en bund af rucola
Kom en skefuld hummus i midten af reden og læg en falafel og evt en lille skefuld marinerede bønner. Pynt med brøndkarse, spirer eller andet grønt.
Velbekomme!
Noter
Rodfrugtrederne kan fyldes og pyntes efter lyst og smag. Kan serveres som forret eller som en del af et frokostbord. Restereder går godt som topping på en hummusmad :DEr du vegetar, kan du slå et æg ud i rederne, når der er ca 5minutters bagetid tilbage og bage ægget til "blødkogt".Se en dejlig video, om hvordan du laver fuglerederne HERFind en opskrift på hummus HERFind en opskrift på falafler HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!