Go Back
Plantesalat

Plantesalat

Ret: Frokost, Pålæg
Keyword: Glutenfri
Mayonnaise-pålægssalat til jule- og påskefrokoster og hverdags-håndmaden. Dejlig afveksling til pålægsrepertoiret.

Ingredienser

plantestrimler

  • 60 g Plant Mate: Plante hakket (eller plante protein mini )
  • 1 dl lunt vand
  • 2 spsk rødbedesaft (eller lidt fintrevet rødbede)
  • 1 lille tsk røget salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 lille spsk kokosolie
  • 1 spsk gærflager

Mayonnaise dressing

  • 125 g vegansk mayonnaise (Mere, hvis du synes)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • ½ rødløg (finthakket)

Pynt

  • Purløg
  • Agurk

Sådan gør du

  • Plantesalat
  • Bland vand, rødbede, røget salt og peber.
    Plantesalat
  • Kom Plant Mate i og bland det godt. Lad det trække ca 15 min. Rør et par gange undervejs.
    Plantesalat
  • Smelt kokosolie på en pande, rør gærflagerne i. Hæld Plant Mate blandingen i olien og bland det godt.
    Plantesalat
  • Plantesalat
  • Rør mayonnaise med citronsaft, sennep og hakket rødløg.
    Plantesalat
  • Bland plante-blandingen i mayonnaisen, og vend det hele godt sammen.
    Pynt evt. salaten eller maden med agurk og purløg
    Plantesalat
  • Vupti - så er plantesalaten klar til at blive spist
    Plantesalat

Noter

Opbevares i en ren beholder i køleskabet i 5-7 dage.
Lækkert til en frokost og ligeledes i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!