Ret: Frokost, Pålæg
Køkken: dansk
Keyword: Glutenfri
Antal: 8
Plante stykker fra Plant Mate i tomatsovs, ligner og smager næsten som makrel i tomat. Opskriften er udviklet af Anette Høgh Nielsen til Plant Mate. Der bliver to store glas pålæg.
-
Hæld bouillonen over plantestykkerne. Lad det stå i ca 10 min til de er bløde indeni. Rør jævnligt i blandingen.
Start på tomatsovsen imens der udblødes.Rør de flåede hakkede tomater sammen med tomatpuré, fintkværnet noritang, olivenolie, æbleeddike, kokossukker, gærflager, salt og friskkværnet peber. Smag til med salt og peber. Brug nu en håndmixer til at rive op i overfladen af plantestykkerne. Kør med håndmixeren til stykkerne er let flossede men stadig har en fast midte. På denne måde kommer de til at minde mere om strukturen på fiskekød. Brug også den bouillon der ikke er blevet opsuget af plantestykkerne i salaten.
Bland de udblødte flossede plantestykker med tomatsovsen og smag til med salt og peber.
Servér Plante i tomat på et stykke rugbrød med Plante Mayo og et drys purløg eller andet grønt på toppen.
NB! vælg en alt for stor skål til at udbløde plante stykkerne, da det gør det meget nemmere at piske dem bagefter.
NB! Noritangen klippes i mindre stykker og kommes i en kværn. For at tangen ikke bare skal flyve rundt i kværnen, kan der kommes nogle solsikkekerner med i kværnen, hvilket gør det nemmere at kværne. De kommers bare med i pålægget.
Der bliver to store glas pålæg, og der lægges et godt tykt lag pålæg på brødet. Evt overskud kan fryses (vi har afprøvet) efter optøning er der lidt vand i glasset, som kan hældes forsigtigt ud. Pålægget er fortsat super fint.