-
Start med at udbløde svampe efter anvisning på posen. Ca 15 min. Tag forsigtig svampene op af vandet og sigt væden gennem et klæde, da der godt kan være sand/jord fra svampene.
Lav 5 dl bouillon på en terning og tilsæt svampevandet. Udblød nu plantestykkerne i denne væske ca 15 min. Evt med en tallerken over til at holde plantestykkerne under vand. Sigt væden fra og gem den.
Brug en støbejernsgryde eller sauterpande. Varm den op og steg alle svampene med Tamari, til 2/3 af væsken er fordampet. Krydr med peber og tag dem af gryden/panden.
Steg kort plantestykkerne i olie med det revne hvidløg. Tag dem af gryden/panden.
Steg løg og gulerødder i olie ved middelvarme og med jævnlig omrøring i ca 5 min . Tilsæt 2 spsk tomatpure og sauter videre i et par min. under omrøring.
Kom nu svampene tilbage i gryden/panden og tilsæt rødvin, og lad det koge ind til halvdelen under jævnlig omrøring.
Kom plantestykkerne ved og vend det hele godt sammen.
Kom krydderurterne og ca 6-7½ dl bouillon (= udblødningsvandet) i. Bring i kog, og lad retten simre under låg ca. 15 min.
Rør majsstivelse ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad den tykne. Start med 1½ spsk stivelse til ganske lidt vand. Tilføj mere, hvis det fortsat er for tyndt. Fisk laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber.