Go Back
+ servings
Kakao overnigth oats

Kakao overnigth oats

Antal: 1
Hurtig og mættende morgenmad med lidt forberedelse aftenen før.
Glutenfri ved brug af glutenfrie havregryn.

Ingredienser

  • dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk kakaopulver
  • ½-1 spsk ahornsirup (kan undlades)
  • 2 dl plantemælk
  • 1-1½ dl planteyoghurt naturel (eller med smag - frit valg ;))

Topping

  • Frugt og/eller bær (efter årstid og smag)
  • Nødder eks. valnødder, paranødder... (eller andre nødder)
  • 1 drys kakaonibs

Sådan gør du

  • Kakao overnigth oats
  • Dagen før: Bland havregryn, chiafør, kakao, ahornsirup og plantemælk. Rør i det af et par gange over et par min. Sæt glasset med låg i køleskabet til i morgen.
    Kakao overnigth oats
  • Forbered evt toppingen til næste morgen, især en god ide hvis det er en "travl" arbejdsdags-morgen. Opbevar da det skårne frugt/bær i køleskabet og de hakkede nødder i et glas på køkkenbordet.
    Kakao overnigth oats
  • Om morgenen: Kom yoghurt ovenpå de udblødte kakao-oats, og top med frugt, bær, nødder og kakaonibs.
  • Hvis toppingen kniber med at kunne balancere ovenpå glasset. Kan du med fordel gemme noget af toppingen og tilføje det løbende, mens du spiser.
    Kakao overnigth oats
  • Om vinteren køber jeg stort set aldrig friske bær eller eksotiske frugter.
    Lav evt en jordbærskum af frosne jordbær og dadler. Det er links til opskrift i opskriftsnoten.
    Kakao overnigth oats

Noter

Passer perfekt i et ½ l weckglas. Ellers vælg ½ l  glas eller skål med en god overflade til toppingen.
Smager helt perfekt med friske jordbær i sæson :D Og fungerer også forførende med melon, kirsebær, brombær, vindruer o.l.
Du kan finde en opskrift på jordbærskum HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!