Go Back
+ servings
Blomkålspandekager

Kålpandekager

Ret: Pandekager
Keyword: Glutenfri
Antal: 2
Ovnbagte pandekager af blomkål eller broccoli. Der bliver 4 stk af opskriften som illustreret. Pandekagerne kan laves mindre eller større efter lyst og formål. Lav gerne en større portion af gangen.

Ingredienser

  • 200 g blomkål (eller broccoli. Erstat evt lidt af kålen med gulerod.)
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 dl vand
  • ½ spsk loppefrøskaller
  • 40 g mandler
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at lave chiaæggene ved at blande chiafrø og vand. Lad hvile i køleskabet i 15 min.
  • Opvarm ovnen til 200 grader /185 gr varmluft (alt efter hvor længe det tager din ovn om at varme op-evt vent lidt).
  • Hak blomkål/broccoli fint i foodprocessoren, til den begynder at klistre lidt sammen.
    Hak mandlerne fint.
  • Hæld blomkål/broccoli over i en skål og bland/ælt den sammen med resten af ingredienserne til en lidt klistret dej (nemmest at gøre det med hånden).
    Blomkålspandekager
  • Beklæd en bageplade med papir og smør lidt olie ud over. Sæt dejen i 4 klatter på bagepladen og tryk dem flade, så de er ca ½ - ¾ cm tykke (tryk med den ene hånd og form med den anden).
    Blomkålspandekager
  • Bag pandekagerne i 10-12 min, til de er gyldne og faste.
    Tag kålpandekagerne af bagepladen med en spatel.
  • Kan spises som morgenmad/frokost med kålsalat, avocado og butterbeanspread.
  • .. eller som frokost / aftensmad med guacemole, grønt og krydrede gråærter.
    Krydrede gråærter

Noter

Holder sig 3 - 4 dage i køleskabet.
Jeg har ikke prøvet at fryse dem.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!