Go Back
+ servings
Grøn smoothie

Grøn grød

Ret: Morgenmad, Smoothie
Keyword: Glutenfri
Antal: 1
Grøn grød lavet af blendede grøntsager, som kan toppes efter lyst og spises med en ske.
Recepten er sammensat af professor Oluf Borbye Pedersen.

Ingredienser

  • 4 håndfulde frisk spinat (eller frossen)
  • 2 buketter broccoli
  • 20 g frisk ingefær
  • 10 g frisk gurkemeje (kan udelades)
  • ½ citron (saften)
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld mynte (evt.)
  • 1 ark noritang
  • ½ æble
  • ½ avocado
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 5 valnødder
  • dl afkølet urtete (eller vand, eller plantemælk)

Topping

  • bær (valgfri)
  • evt det resterende ½ æble og kiwi
  • evt. nødder, kerner (valgfrit)

Sådan gør du

  • Grøn smoothie
  • Kom alle ingredienserne i en god blender. Og blend!
    PS jeg kom frosne broccoli og avocado i dagens grønne grød.
    Grøn smoothie
  • Hæld smoothien i en dyb tallerken / skål og pynt, hvis du har lyst til det - eller spis den, som den er.
    Grøn smoothie
  • Velbekomme :D
  • Skyl blenderkanden med det samme. + kom lidt vand i og blend kortvarigt for at rense kniven.

Noter

I illustrerede grød er der ikke bønnespirer, fordi jeg ikke havde nogen den dag. Gurkemejen sprang jeg over for at få en ren grøn farve til billedet ;)
Grøden kan fint kombineres ud fra, hvilke ingredienser man har. 
Størrelsen på portionen kan rettes til efter ens appetit.
I bogen "Professorens grønne energigrød" af Mette Mølbak og Oluf Borbye Pedersen er der recepter på energigrød i mange forskellige farver med forskellige typer grøntsager.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!