Grøn grød lavet af blendede grøntsager, som kan toppes efter lyst og spises med en ske. Recepten er sammensat af professor Oluf Borbye Pedersen.
Ingredienser
4håndfulde frisk spinat(eller frossen)
2buketterbroccoli
20gfrisk ingefær
10gfrisk gurkemeje(kan udelades)
½citron(saften)
1håndfuld persille
1håndfuldmynte(evt.)
1arknoritang
½æble
½avocado
1håndfuld bønnespirer
5valnødder
2½dlafkølet urtete(eller vand, eller plantemælk)
Topping
bær(valgfri)
evt det resterende ½ æble og kiwi
evt. nødder, kerner (valgfrit)
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en god blender. Og blend! PS jeg kom frosne broccoli og avocado i dagens grønne grød.
Hæld smoothien i en dyb tallerken / skål og pynt, hvis du har lyst til det - eller spis den, som den er.
Velbekomme :D
Skyl blenderkanden med det samme. + kom lidt vand i og blend kortvarigt for at rense kniven.
Noter
I illustrerede grød er der ikke bønnespirer, fordi jeg ikke havde nogen den dag. Gurkemejen sprang jeg over for at få en ren grøn farve til billedet ;) Grøden kan fint kombineres ud fra, hvilke ingredienser man har. Størrelsen på portionen kan rettes til efter ens appetit.I bogen "Professorens grønne energigrød" af Mette Mølbak og Oluf Borbye Pedersen er der recepter på energigrød i mange forskellige farver med forskellige typer grøntsager.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!