Hvis du selv koger bønner/ærter, skal de selvfølgelig udblødes og koges først efter anvisningerne på emballagen. Beregn 150 g tørrede bønner til 300 g kogte.
-
Hæld kogende vand over mandlerne og lad det trække 10-15 min. Smut herefter skallen af mandlerne.
Kom alle ingredienser (på nær chokoladen) i en foodprocessor og blend det godt sammen til en tyk masse. Skal formentlig skrabes ned af nogle omgange.
-
Kom marcipanmassen i et fad beklædt med madpapir, og pres den flad. Jeg har brugt et fad str. 22cm x 18cm. Sæt fadet i fryseren 2-3 timer.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Tag marcipanmassen ud af fryseren. Løft massen op på papiret. Skær massen i passende størrelse snitter.
Overtræk snitterne med chokolade ved at dyppe dem i chokoladen og med et par skeer sikre chokolade hele vejen rundt. Sæt dem af på et stykke madpapir.
Hvis du vil pynte snitterne med drys, skal du drysse efterhånden, som de overtrækkes, før chokoladen størkner.
-