Hvis du selv koger bønner/ærter, skal de selvfølgelig forberedes først.
-
Rist hasselnødderne på en tør pande til de er gyldne.
Kom 50 g ristede hasselnødder og de resterende ingredienser (på nær chokoladen) i en foodprocessor og blend det godt sammen til en tyk masse.
Sæt massen på køl i 30 minutter.
Tag massen ud af køleskabet og form den i små mundrette bidder.
Pres en hasselnød ind i hver kugle og sæt nu kuglerne på køl igen.
Sæt gerne kuglerne i fryseren en times tid før, de overtrækkes med chokolade. Det får chokoladen til at binde bedre og giver et tykkere lag chokolade på kuglerne.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.Blend de resterende hasselnødder i en minihakker og bland med den smeltede chokolade. Vend kuglerne i chokoladeblandingen og sæt dem på køl.
-
Når chokoladen er størknet, er de klar til servering.