Minimum 12 timer før eller dagen før:Skyl de tørrede Ingrid ærter, Hestebønner og Gråærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål. Ingredienser:
På dagen:Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne. Rengør champignon og skær dem i kvarte eller skiver.
Finsnit løg og hvidløg.
Skræl og skær gulerødder og knoldselleri i tern. ( Økologiske gulerødder behøver ikke skrælles, vask dem godt).
Varm en gryde med olie og steg svampene, til de er gyldne.
Tilsæt løg og hvidløg til gryden og steg dem, til de er klare.
Tilføj gulerødder og knoldselleri til gryden, og steg dem af et par minutter.
Tilsæt flåede tomater og rør rundt.
Tilsæt bælgfrugterne sammen med æblemost og æblecidereddike, og lad det koge i ca. 5 min.
Til sidst tilføjes laurbærblade, rosmarinkviste, tomatpuré og bouillon.
Lad din cassoulet simre i 45-60 min., til bønnerne er møre. Kog under låg de første 30 min. og herefter uden for at indkoge væsken. Rør i gryden undervejs.Smag til med salt, peber. Velbekomme :)
Server med groft brød og / eller kålsalat / eller dampet broccoli.