Go Back
+ servings
Bønnecassoulet

Bønnecassoulet

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Rustik cassoulet med Hestebønner, Ingrid ærter og Gråærter, der giver retten et dejligt bid og skøn fyldig smag sammen med selleri, champignon og gulerødder. 
Opskriften er lavet af Pure Dansk.

Ingredienser

  • 1 dl (90g) danske Ingrid ærter
  • 1 dl (90g) danske Gråærter
  • 1 dl (90g) danske Hestebønner
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 løg (alt efter størrelse)
  • 1 ds flåede tomater
  • 200 g champignon
  • 2 gulerødder
  • 1/4 Knoldselleri
  • 1 dl æblemost
  • ½ dl æblecidereddike
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk tomatpure
  • 4 kviste rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • olivenolie (til stegning)
  • salt og peber
  • Persille (til topping - kan udelades)

Sådan gør du

  • Minimum 12 timer før eller dagen før:
    Skyl de tørrede Ingrid ærter, Hestebønner og Gråærter, og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i hver sin skål.
    Bønnecassoulet
  • Ingredienser:
    Bønnecassoulet
  • På dagen:
    Hæld iblødsætningsvandet fra bælgfrugterne.
  • Rengør champignon og skær dem i kvarte eller skiver.
  • Finsnit løg og hvidløg.
  • Skræl og skær gulerødder og knoldselleri i tern. ( Økologiske gulerødder behøver ikke skrælles, vask dem godt).
  • Varm en gryde med olie og steg svampene, til de er gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg til gryden og steg dem, til de er klare.
    Bønnecassoulet
  • Tilføj gulerødder og knoldselleri til gryden, og steg dem af et par minutter.
  • Tilsæt flåede tomater og rør rundt.
    Bønnecassoulet
  • Tilsæt bælgfrugterne sammen med æblemost og æblecidereddike, og lad det koge i ca. 5 min.
    Bønnecassoulet
  • Til sidst tilføjes laurbærblade, rosmarinkviste, tomatpuré og bouillon.
  • Lad din cassoulet simre i 45-60 min., til bønnerne er møre. Kog under låg de første 30 min. og herefter uden for at indkoge væsken. Rør i gryden undervejs.
    Smag til med salt, peber.
    Bønnecassoulet
  • Velbekomme :)
    Bønnecassoulet
  • Server med groft brød og / eller kålsalat / eller dampet broccoli.
    Bønnecassoulet

Noter

Jeg lader retten simre en time. Hestebønnerne har en del bid, som vi synes er utrolig dejligt og ikke noget, vi oplever med andre bælgfrugter.
Retten smager mindst lige så godt dagen efter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!