Go Back
Græskargryde med Ingrid ærter

Græskargryde med Ingridærter

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Lækker curry med græskar, Ingridærter, ingefær og spinat. Opskriften er lavet af Englerod / Johanne Mosgaard, og jeg har fået lov til at dele opskriften.

Ingredienser

  • 150 dl tørrede Ingridærter (eller 300 g kogte)
  • 1 stort løg (fint hakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk rød karry pasta
  • 2-3 tsk Madras karry (eller anden blanding)
  • 1,5 tsk Garam masala
  • ½-1 Græskar (ca 700g) (Hokkaido, butternut squash eller Muscat de Provence)
  • 2,5 dl grøntsagsfond (vand + ½ bouillonterning) (evt. kogevand fra Ingridærterne )
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 lille klump ingefær (efter smag) (revet eller skåret meget fint)
  • 100 g frisk spinat (eller frossen)
  • Sojasauce
  • Limesaft

Sådan gør du

  • Start med Ingrid ærterne, som skal lægges i blød i vand i 10-12 t. Dræn herefter vandet og kog i nyt vand i 25 min. Kan også koges uden iblødsætning, skal da koge over 1 t.
  • Græskargryde
  • Start med at klargøre ingredienserne. Græskarret renses for kerner og skæres i små tern på ca. 2cm x 2 cm. Hvis græskarret er økologisk, kan du med fordel beholde skrællen på.
  • Varm en stor wok eller gryde med olie og steg løg, til de er gennemsigtige.
  • Tilsæt karrypasta (vær opmærksom på hvor stærk din karrypasta er og tilpas herefter), madras karry og garam masala. Smagen kan variere afhængig af, hvor friske og stærke dine krydderier er.
  • Rist krydderierne et par minutter.
  • Kom græskarstykkerne i, sammen med grøntsagsfond*, tomatpuré, kokosmælk og frisk ingefær. Læg låg på wokken/gryden og lad retten simre ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Når du nemt kan stikke en kniv igennem græskarstykkerne, har de fået nok.
    Græskargryde med Ingrid ærter
  • Tilsæt til sidst Ingrid ærter og frisk spinat, smag retten til med sojasauce og limesaft.
    Græskargryde med Ingrid ærter
  • Server med ris og grønt tilbehør.
    Græskargryde med Ingrid ærter

Noter

Ingridærter kan udskiftes med kikærter.
*Grøntsagsfond kan med fordel bestå af kogevandet fra Ingrid ærterne + ½ bouillonterning.
Du kan se en REEL om retten HER
Du kan se en lille video om kogning af kikærter HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!