Rengør squashen. Store squash udkernes. Riv squashen groft, bland med 1-2 tsk salt og lad trække 10 - 15 min. Herefter vrides saften fra i et viskestykke.
Imens squashen trækker, kan du klargøre de øvrige ting.
Hak løget fint, riv tofuen groft og kom i en stor skål. Hvis du bruger tofu naturel, kan du "røge" det med 1 tsk sød røget paprika + evt en spsk tamari sojasauce.
Tilsæt havregryn mel, salt og den vredne squash + evt lidt vand. Bland det hele godt
Tilsæt mere mel eller vand, hvis konsistensen skal justeres. Farsen må gerne være til den faste side. Smag til , om der skal tilsættes mere salt
Lad gerne farsen stå lidt og sætte sig, inden du former dem til frikadeller.
Form som deller eller bøffer og steg dem i olie på en pande, til de er gennemstegte. Smag evt. på den første for at vurdere, om der skal mere salt i farsen. Eller kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem nederst i ovnen ved 200 gr i først 40 min. Vend dellerne på pladen og bag endnu 30 minutter. (= Jettes metode. Jeg har ikke selv prøvet )
Lynsyltede rødløg
Halver rødløget og skær det i skiver.
Bring eddike, sukker og vand i kog. Kom rødløget i lagen, og kog det i 1 min. Kom løg og lage i et rent glas med låg og stil til afkøling.
De syltede rødløg spises f.eks til tofudeller med squash.
Velbekomme
Noter
Dellerne er inspireret af Alsbrogaard B & B Kan fryses.De syltede rødløg holder i flere uger i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!