Go Back
ramsløgsalt

Ramsløgsalt

Ret: Tilbehør
Helt enkelt ramsløg og salt, som giver mulighed for at hengemme og anvende ramsløg i sin madlavning hele året.

Ingredienser

  • 50 g friske ramsløgblade
  • 300 g fint havsalt

Sådan gør du

  • ramsløgsalt
  • Vask/skyl og tør ramsløgbladene. I salatslynge eller på et viskestykke.
  • Kom ramsløg og salt i en foodprocessor og blend, til det er helt fint malet.
    ramsløgsalt
  • Stop maskinen nogle gange undervejs og skrab saltet ned fra skålens kant, hvilket gør det nemmere for kniven at findele det yderligere.
    ramsløgsalt
  • Kom ramsløgsaltet på en bageplade med bagepapir og spred det godt ud i et tyndt lag. Tør det i ovnen ved 50 grader i 2 - 4timer. Det kan variere lidt alt efter, hvor meget saft der har været i bladene.
    ramsløgsalt
  • Under tørringsprocessen kan saltet nemmere fordeles i et tyndt lag.
    ramsløgsalt
  • Vurder om saltet har behov for en tur i foodprocessoren igen, til at fjerne evt. klumper. Det har jeg valgt at gøre.
    ramsløgsalt
  • Når ramsløgsaltet er helt tørt hældes det på glas.
    ramsløgsalt

Noter

Saltet holder rigtig længe, når det er tørret helt.
Det smager godt i maden og er smukt at sætte på bordet til at drysse med. jeg har selv tænkt mig at lave et par værtindegaver og have stående til en kommende lejlighed.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!