Go Back
Raita

Raita

Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter.

Ingredienser

  • 1 agurk
  • dl sojayoghurt neutral
  • 1 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk mynte
  • 1 tsk spidskommen
  • evt. frisk chili finthakket (kan udelades.)

Sådan gør du

  • Skræl agurken, rens for frø og riv den groft. Hak myntebladene fint.
    Raita
  • Bland alle ingredienserne, rør rundt og smag til. Lad gerne raitaen trække 30 min. eller længere inden servering.
  • Dejlig kølende dip til krydrede indiske retter.
    Mikuna dhal
  • Raita

Noter

Udenfor agurkesæson kan man eksperimentere med at erstatte agurken. Jeg har f.eks. lavet raita af fintrevet glaskål, som blev super godt. Har også overvejet at bruge æbler eller pærer.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!