-
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem i skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde i 5 min under jævnlig omrøring.
Tilsæt spidskommen, koriander og paprika, karry og gurkemeje, svits et minuts tid - under omrøring. Hvis det bliver for tørt, kan der tilsættes lidt vand.
Tilsæt revne søde kartofler, og vend krydderierne godt ind i kartoflerne.
Hæld vandet fra 3 dåser/brikker bønner, og skyl bønnerne i koldt vand. Tilsæt bønner sammen med bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Mens suppen simrer, kan du forberede nachos: Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos i et ovnfast fad, og drys med friskrevet cheddar. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden. (indrømmet mine nachos blev ikke helt som angivet men smagte alligevel fortrinligt #prøverenandenveganskostnæstegang )
Når suppen er kogt færdig: Blend til en jævn suppe med en stavblender. Hæld vandet fra den sidste dåse bønner, skyl dem, og tilsæt dem. Smag til med salt, peber, limesaft, æblecidereddike og lad suppen simre, mens du klargør resten toppingen.