Go Back
Knækbrød med butterbeans

Knækbrød med butterbeans

Ret: Brød, Snack, Tilbehør
Glutenfri og bælgfrugtrig :D
Butterbeans kaldes også Limabønner eller smørbønner
Der bliver to plader knækbrød af portionen.
Kan spises både selvstændigt, smurt med sødt eller salt, og som tilbehør til retter, salater og supper.

Ingredienser

  • 200 g tørrede smørbønner/butterbeans/Limabønner (eller to dåser/brikker)
  • 50 g bønnevand
  • 200 g kerner og frø (f.eks solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner)
  • 5 g salt
  • 75 g boghvedemel (eller andet glutenfrit mel / hvedemel, hvis det tåles.)
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk fennikelfrø (eller kommen)

Sådan gør du

  • Knækbrød med butterbeans
  • Hvis du koger bønnerne selv: Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand natten over eller mindst 6 timer. Kog bønnerne i rigeligt vand i 70 -80 minutter. Hæld det meste af vandet fra, og lad bønnerne køle lidt af. Brug af det vand, du ikke hælder fra til knækbrødet.
  • Blend bønner og 50 g bønnevand til en fin creme i en foodprocessor.
  • Bland bønnecremen med valgte kerner og frø, salt, mel, olie og fennikelfrø i en skål, og rør / ælt det sammen til en grov dej.
    Knækbrød med butterbeans
  • Knækbrød med butterbeans
  • Del dejen i to, og rul den ud i mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm. Vend bagepapir med dej et par gange i processen, og tag det øverste bagepapir af og læg det på igen. (Det underste lag bagepapir kan have tendens til at krølle under dejen)
    Knækbrød med butterbeans
  • Fjern til sidst det øverste lag papir. Der er nu flere muligheder:
  • Forskær knækbrødene, så er de nemmere at knække, når de er bagt.
    Knækbrød med butterbeans
  • ....eller bag det som det er og knæk det bagefter ( giver mere rustikke knækbrød). Dryp det evt med olie og drys med mel, eller lad være...
    Knækbrød med butterbeans
  • Bag knækbrødene ved 180 gr varmluftovn i 20 - 25 minutter, til det er gyldent i kanten og virker sprødt. hvis det ser ud til at kunne klare 4-5 minutter længere, så giv det 4-5 minutter mere ;)
    Knækbrød med butterbeans
  • Lad det køle helt af på en rist, inden det brækkes i passende stykker.
  • Knækbrød med butterbeans
  • Opbevares i en lufttæt beholder.
  • Velbekomme :)
    Knækbrød med butterbeans

Noter

Hvis brødene bliver bløde, kan de med fordel efter et par dage opbevares i køleskabet og opvarmes på en brødrister eller i en ovn for at blive sprøde igen inden servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!