Go Back
+ servings
salat med grønkål, fennikel og citrus

Salat med grønkål, fennikel og citrus

Ret: Salat
Antal: 4
Sund og dejlig frisk vintersalat.

Ingredienser

  • 100 g grønkål
  • 1 fennikel
  • 2 appelsiner
  • 1 rød grape
  • ½1 granatæble
  • 1 lille bundt frisk mynte (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skyl kålen og del den i mindre blade.
  • Halvér fennikel, fjern stokken - gem lidt af toppen til pynt. Skær fennikel så tyndt som muligt, f.eks på en mandolin.
    Salat med grønkål. fennikel og citrus
  • Skræl appelsiner og grapefrugt og skær i fileter. Massér granatæblet, halvér det - eller skær i både for at få kernerne ud. Eller hvad du plejer med granatæbler. Kom kerner og saft ud i en skål.
  • Hak evt. myntebladene let.
  • Vend fennikel med appelsin, grapefrugt, mynte og granatæblekerner. Få endelig al saften med fra granatæble og citrusfrugterne.
    Salat med grønkål. fennikel og citrus
  • Anret grønkålen i bunden af en skål/et fad og top med salaten. Drys hakket top af fennikel over.
    Salat med grønkål. fennikel og citrus
  • Velbekomme!
    Salat med grønkål, fennikel og citrus

Noter

Skøn og frisk vintersalat - en rigtig vitaminbooster :)
Kålen er naturligt rå at tygge i. Det er forskelligt, om man bryder sig om det. Den kan krammes svitses på panden før anretning, eller krammes i olie og æblecidereddike (1 spsk af hver + lidt salt)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!