Go Back
Veganske dessertvafler med bananis

Veganske dessertvafler

Ret: Dessert, Is
Keyword: Glutenfri
Glutenfri, inspireret af bloggen "Vanløse Blues", der bliver ca 8 belgiske vafler.

Ingredienser

  • 2 små bananer
  • 2 dl plantemælk (soja-, mandel- eller anden plantemælk)
  • 2 dl kikærtemel (kan erstattes af andre meltyper(boghvede, rismel eller andet))
  • 2 spsk peanutbutter
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. 1 spsk ahornsirup

Sådan gør du

  • Blend banan, plantemælk og peanutbutter sammen, til det er jævnt og cremet.
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser sammen.
  • Hæld den våde blanding i skålen med den tørre blanding, og rør det sammen til en tyk og jævn dej.
  • Tænd for vaffeljernet, og vent på at lampen lyser grønt.
  • Hæld lidt over ½ dl på hver plade. Luk låget i, og bag vaflerne til lampen igen lyser grønt.
  • Tag vaflerne ud med en gaffel eller et lille trægrillspyd, og gentag proceduren, til der ikke er mere dej tilbage.
  • Server f.eks. med banan is og sommerfrugt
    Veganske dessertvafler med bananis

Noter

Vanløse Blues kommer kakao og kanel i vaffeldejen og serverer vaflen med bananer og jordbær :)
Du kan finde en opskrift på bananis med bær HER
Du kan finde en opskrift på bananis med chokolade, kakao og peanutbutter HER og HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!