-
Start med at lave ”æggene” ved at blande loppefrøskaller og vand og sæt til side.
Rengør broccoli og del i buketter. Rengør spinat og dup tør.
Hak mandlerne til groft mel i foodprocessoren. Tilsæt broccoli og spinat og blend det fint.
Tilsæt loppefrøskal-geleen og blend det sammen til en fedtet dej, tilføj evt. ½ dl vand mere, hvis geleen er blevet for fast. Men pas på dejen skal helst være ret fast.
Hæld dejen i en skål. Rør / ælt kikærtemel, salt og peber i dejen, lad den hvile ca. 5 min.
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir,tryk dem let flade.
Drys bollerne med solsikkekerner og bag dem ved 180 g varmluft i ovnen 20-25 minutter. Mærk på bollerne, hvis de føles bløde, skal de bages lidt længere.
Tag dem ud og lad dem afkøle helt, før du skære i dem. Hvis du skærer i dem , mens de er nybagte, virker de ubagte.
Skær en bolle over, smør med”ost” og kom grønt og rød peber i. Spis gerne en kålsalat til. Er en fantastisk burgerbolle.
Skift evt. broccoli og spinat ud med blomkål for en hvidere bolle. Her bagt med lidt kardemomme og brugt til varme hveder.