Go Back
+ servings
Broccoliboller

Broccoliboller

Ret: Brød, Frokost, Morgenmad
Keyword: Glutenfri
Antal: 3
Boller lavet med bl.a. broccoli og mandler. Der bliver 6 stk.
Med inspiration fra Jane Faerber fra bogen Kålhydrater af Anette Sams

Ingredienser

  • 400 g broccoli
  • 50 g spinat (eller ekstra broccoli)
  • 4 spsk loppefrøskaller
  • dl vand
  • 100 g mandler
  • 100 g kikærtemel
  • 1-2 tsk salt
  • lidt peber
  • solsikkekerner til drys (evt. sesamfrø til burgerboller)

Sådan gør du

  • Broccoliboller
  • Start med at lave ”æggene” ved at blande loppefrøskaller og vand og sæt til side.
  • Rengør broccoli og del i buketter. Rengør spinat og dup tør.
  • Hak mandlerne til groft mel i foodprocessoren. Tilsæt broccoli og spinat og blend det fint.
  • Tilsæt loppefrøskal-geleen og blend det sammen til en fedtet dej, tilføj evt. ½ dl vand mere, hvis geleen er blevet for fast. Men pas på dejen skal helst være ret fast.
    Broccoliboller
  • Hæld dejen i en skål. Rør / ælt kikærtemel, salt og peber i dejen, lad den hvile ca. 5 min.
    Broccoliboller
  • Form dejen til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir,tryk dem let flade.
  • Drys bollerne med solsikkekerner og bag dem ved 180 g varmluft i ovnen 20-25 minutter. Mærk på bollerne, hvis de føles bløde, skal de bages lidt længere.
    Broccoliboller
  • Tag dem ud og lad dem afkøle helt, før du skære i dem. Hvis du skærer i dem , mens de er nybagte, virker de ubagte.
    Broccoliboller
  • Skær en bolle over, smør med”ost” og kom grønt og rød peber i.
    Spis gerne en kålsalat til.
    Broccoliboller med nøddeost
  • Er en fantastisk burgerbolle.
    Kålhydrater
  • Skift evt. broccoli og spinat ud med blomkål for en hvidere bolle. Her bagt med lidt kardemomme og brugt til varme hveder.
    "Blomkålsboller" som varme hveder.

Noter

Bollerne opbevares i en pose eller beholder i køleskabet. Kan med fordel varmes på en brødrister.
Du kan finde en opskrift på cashewnøddeost HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!