Go Back
Rødbedetatar

Rødbedetatar med peberrodscreme

Ret: festmad, Forret
Keyword: Glutenfri, Umami
Saltbagte rødbeder, som med forskellige smagsgivere blendes sammen og formes til portionsanrettede tatar og pyntes flot med cashewcreme, kapers og karse.
Hvor mange der bliver afhænger af ringstørrelse, og hvor høj man vælger at lave dem. I illustreret størrelse (7 cm ring / 2½cm højde) bliver der 6-7 stk

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 1 kg billig salt
  • 200 g champignon
  • 1 spsk Tamari soyasauce
  • 2 spsk gærflager
  • 80 g valnødder
  • 2 spsk frisk eller 2 tsk tørret estragon
  • peber og evt salt

Peberrodscreme

  • 85 g usaltede cashewnødder (Udblødt 4-6 t)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk ahornsirup
  • 4-6 spsk vand (til passende konsistens)
  • 1-2 spsk peberrod fintrevet (eller mere efter smag)
  • lidt salt og peber

Pynt

  • Balsamiko-glace
  • Kapers
  • karse (eller andet grønt)
  • evt rucola (el. andet grønt)

Sådan gør du

  • Rødbedetatar
  • Vask rødbederne, dup dem tørre, lad dem beholde skindet på. Kom dem i et passende str. fad, som ikke er meget større, end hvad rødbederne fylder. Dæk med salt.
    Rødbedetatar
  • Bag rødbederne i ovnen ved 200 gr varmluft i 1 t. Stik i dem for at mærke, de er møre.
  • Lad dem køle lidt af, før du banker hul på salten og fisker rødbederne op. Pil skrællen af, og kom dem i en foodprocessor.
  • Rens champignon og skær dem i kvarte. Svits dem på en pande med 1 spsk Tamari, til al væske er fordampet. Krydr med peber.
  • Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend på puls til alt er findelt og homogent.
    Rødbedetatar
  • Smag til og tilføj evt. salt og peber. (Er oftest ikke nødvendigt)

Peberrodscreme

  • Dræn cashewnødderne - og hvis du UPS! ikke lige har fået dem sat i blød, kan du overhælde nødderne med kogende vand og lade dem trække 30 min.
  • Kom alle ingredienser pånær peberrod i en minihakker og hak til en creme. Juster konsistensen med vand. Kom revet peberrod i cremen og smag til.

Samling af tatar

  • Kom evt lidt balsamicoglace i bunden af en forretstallerken. Lav tatar i den størrelse, du ønsker, i en ring, som du presser nogle skefulde af massen ned i og herefter forsigtig løfter ringen af igen- vi har indtil videre brugt en tesi af plastik, som vi har skåret til - den er 7 cm.
    Rødbedetatar
  • Læg evt noget grønt ved (rucola, feldsalat e.l.) Pynt med creme, kapers og grønt.
    Rødbedetatar
  • Server evt med et lille kernebrød til.
    Rødbedetatar med peberodscreme

Noter

Tatarmassen kan laves dagen før. Den holder sig fint i køleskabet. Tatarene kan formes i god tid på et fad og flyttes til portionsanretning, når det er passende. Kan laves i selvvalgte størrelser. Faktisk også i ministørrelse til f.eks en tapastallerken.
Du kan finde en opskrift på kernebrød, som du kan forme ekstra små HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!