Go Back
Dumplings

Japchae

Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Koreansk
Keyword: Glutenfri
Koreansk risnudelret med svampe, og forskellige farver grøntsager.
Glutenfri ved brug af glutenfri soyasauce.

Ingredienser

  • 1 lille håndfuld tørrede svampe (ex chitake, kantareller e.l.)
  • 200 g champignon (el anden type svampe)
  • 200 g frisk spinat
  • 2 pk vermicelli glasnudler (ex med mungbønner)
  • 2-3 forårsløg (el ½ porre)
  • 1 løg (medium)
  • 1 gulerod (mellemstor)
  • ½ rød peber
  • ½ gul peber
  • 2 fed hvidløg eller flere (finthakket)
  • 1 spsk Sesamfrø
  • 2 spsk sukker (evt kokossukker / Birkesød)
  • 2-3 spsk Soyasauce (ex Tamari)
  • 2 spsk sesamolie
  • Olie til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt de tørrede svampe i blød i varmt vand efter instruktioner på posen.
  • Rens og skær champignon i skiver.
  • De udblødte svampe (presset fri for væde) og champignon blandes med 1 fed finthakket hvidløg, 1 tsk sukker, 1/4 tsk kværnet peber, 2 tsk soyasauce og 1 tsk sesamolie.
    Dækkes til og sættes i køleskabet.
    Japchae
  • Kog vand i en gryde og lad spinaten blanchere i 30 sek. Tag spinaten op med en hulske og skyl under den kolde hane. Pres vandet let ud og kom det i en stor skål. tilføj 1 tsk soya og 1 tsk sesamolie. Klip et par gange med en saks.
  • Kog nudlerne i spinatvandet efter anvisninger på posen (evt behov for at tilføje ekstra vand). Hæld vandet fra og skyl med koldt vand. Kom det i skålen med spinat, tilføj 1 tsk soya, 2 tsk sesamolie og 1 tsk sukker. Klip med en saks, og bland det med spinaten.
  • Alle øvrige grøntsager skæres i fine strimler.
    Japchae
  • Japchae
  • Kom olie på en pande og steg løg og porre/forårsløg til de er gennemsigtige. Kom det i nudlerne.
  • Kom lidt mere olie på panden, og steg gulerodsstrimlerne i ca ½ min, tilføj røde og gule peber-strimler og steg yderligere 20 sek. Drys med lidt salt og peber.
    Kom blandingen i nudlerne.
  • Steg de marinerede svampe fri for væde, og tilføj til skålen.
  • Bland nudler og grøntsager. Tilføj finthakket hvidløg, 1 spsk soya, 1 spsk sukker, ½ tsk peber og 2 tsk sesamolie. Bland det hele godt, smag til og tilføj yderlige soya, peber, olie, sukker efter behov.
    Japchae
  • Hæld evt. Japchae i en udvalgt serveringskål.
    Rist sesamfrø og drys over retten.
    Dumplings
  • Spises evt som tilbehør til dumplings.

Noter

Mængden af Japcha kan tilpasses med risnudler. Jeg har lavet retten med både 2 og 3 poser risnudler. Tænker også, at Japchae vil være lækkert med kun én pose, hvor grøntsagerne kommer mere i overvægt i forhold til nudlerne.
Japchae
Risnudler til Japchae
Jeg mangler helt klart billeder af processen til denne ret. De kommer, når jeg laver retten næste gang ;)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!