Sæt tørrede kikærter i blød i koldt vand 8-10 timer.
Hæld vandet fra de iblødsatte kikærter. (De skal ikke koges først!!) Tilføj evt. ærter. Blend kikærter og ærter sammen med olivenolie, vand og citronsaft med en stavblender eller en foodprocessor.
Hvis ikke du bruger foodprocessor, kan det være en fordel at hakke kikærterne i en minihakker, inden du blender dem med olie, vand og citronsaft.
Kom den blendede kikærtemasse i en skål (hvis den ikke allerede er det :)
Hak og tilsæt meget finthakket løg, hvidløg og chili og tilsæt krydderier og finthakket persille.
Smag til men vær opmærksom på, at smagen er lidt speciel.
Form farsen til falafler i hånden med en ske. Dyp evt. skeen i et glas med koldt vand mellem hver falafel.
Sæt falaflerne på en bageplade med bagepapir. Der skal nok bruges to plader, da det er en stor portion.
Bag dem i ovnen ved 180gr varmluft i alt 25min. Først 15minutter på den ene side, hvorefter de vendes og herefter 10minutter på den anden side.
Hvis du ikke har ovn, kan de steges på en pande i lidt olie