Go Back
+ servings
Veganske falafler

Veganske falafler

Ret: Falafel, Snack, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 6
Glutenfri. Opskriften er inspireret af Luna "månebarnet", og jeg har fået lov til at dele den her på bloggen.

Ingredienser

  • 400 g tørrede kikærter (Sat i blød natten over - minimum 8t)
  • 200 g optøede ærter (kan undværres)
  • 1 dl koldt vand
  • 1 dl olivenolie
  • 4 tsk citronsaft/citrusuniversal
  • 2 små løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chili (Obs hvor stærk den er - evt. lidt mindre)
  • 1 tsk karry
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ca 50 g bredbladet persille
  • 2 tsk havsalt
  • 4 spsk sojasauce
  • 1 knivspids røget paprika
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Sæt tørrede kikærter i blød i koldt vand 8-10 timer.
  • Hæld vandet fra de iblødsatte kikærter. (De skal ikke koges først!!) Tilføj evt. ærter. Blend kikærter og ærter sammen med olivenolie, vand og citronsaft med en stavblender eller en foodprocessor.
    Ukogte kikærter
  • Hvis ikke du bruger foodprocessor, kan det være en fordel at hakke kikærterne i en minihakker, inden du blender dem med olie, vand og citronsaft. Kom den blendede kikærtemasse i en skål (hvis den ikke allerede er det :)
  • Hak og tilsæt meget finthakket løg, hvidløg og chili og tilsæt krydderier og finthakket persille.
    Falafel-fars
  • Smag til men vær opmærksom på, at smagen er lidt speciel.
  • Form farsen til falafler i hånden med en ske. Dyp evt. skeen i et glas med koldt vand mellem hver falafel.
    Falafler
  • Sæt falaflerne på en bageplade med bagepapir. Der skal nok bruges to plader, da det er en stor portion.
    Falafler
  • Bag dem i ovnen ved 180gr varmluft i alt 25min. Først 15minutter på den ene side, hvorefter de vendes og herefter 10minutter på den anden side.
    Falafler
  • Hvis du ikke har ovn, kan de steges på en pande i lidt olie

Noter

Jeg har valgt at fordoble Lunas opskrift - fordi de er så gode :) Det passer med at sætte en hel pose kikærter (som tit er på 400g) i blød.
Jeg har tilføjet ærter, som jeg synes klær' falaflerne smagsmæssigt.
I stedet for ærter har jeg også prøvet at tilføje ca 200 g bagt sød kartoffel, hvilket er suverænt godt. Kartoflerne blendes med sammen med kikærterne. 
Falaflerne kan fryses, og de er gode til madpakkerne.
Falaflerne er velkrydrede - nedton krydderierne, hvis du ved, I ikke er til stærkt mad.
 
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!