Go Back
+ servings
Veganske spinatpandekager

Veganske spinatpandekager

Ret: Pandekager
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Der bliver 10-12 pandekager. Rækker til to sønner :) eller til 4 personer med mere mættende fyld.

Ingredienser

Del 1

  • 2,5 dl fuldkornsrismel
  • 2 spsk maizena
  • dl plantemælk
  • ½ tsk salt

Del 2

  • 200 g spinat (optøet fra frost)
  • lidt revet muskatnød
  • 1 moden banan
  • 1 spsk olivenolie
  • evt. mere salt
  • tilføj vand (til en passende bagbar konsistens)
  • kokosolie (til bagning)

Sådan gør du

Del 1

  • Bland mel, maizena og salt.
  • Rør/pisk plantemælken i af et par omgange til dejen er helt klumpfri.
    Dej til spinatpandekager
  • Sæt dejen overdækket i køleskabet i MINDST en time

Del 2

  • Kom resten af ingredienserne i dejen og blend det sammen med stavblender. Hvis du ikke har en stavblender, kan du mose bananen, bruge finthakket spinat og elpisker. Juster med vand til en passende konsistens. Smag til med ekstra salt og muskat.
    Ingredienser til spinatpandekager
  • Bag pandekagerne ved middelvarme og lad panden blive varm, inden du starter.
    Bagning af spinatpandekager
  • Bliver lidt tykkere end "almindelige" pandekager - men juster endelig med vand.
    Veganske spinatpandekager
  • Smager skønt med kold æblegrød.
    spinatpandekage med æblegrød

Noter

Kan sagtens serveres som madpandekage med valgfrit varmt fyld - evt karryfyld eller mexicansk fyld.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!