-
Start med at skylle og koge linserne ca. 10 minutter i letsaltet vand. røde splitlinser koger let ud. Hvis du vælger de grønne eller sorte linser, skal de ikke koge ud, men bevare deres bid.
Kom groftrevne gulerødder, finthakkede løg, solsikkekerner, hvidløg, citronsaft og hakket dild i en skål.
Tilføj de afdryppede linser. Tilsæt herefter olie, mel og alle de øvrige skønne krydderier.
Rør det hele godt sammen.
Farsen kan godt virker lidt tør i starten, men afhold dig fra at tilsætte væske, da den nok skal blive blødere efterhånden, som den får lov til at blive rørt i og stå lidt.
Form dellerne i hånden og steg dem på en god varm pande i lidt olie.
Vend dem et par gange undervejs, indtil de er sprøde på begge sider. Det tager ca. 10 minutter.
Spises som varm ret. Eller på rugbrød :)