Go Back
+ servings
Veganske gulerodsfrikadeller

Veganske gulerodsfrikadeller

Ret: Frikadeller, Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Der bliver 12-14 frikadeller. Opskriften er lavet med inspiration fra "Månebarnet"

Ingredienser

  • 200 g gulerod (groft revet)
  • 100 g løg (finthakket)
  • 1 dl røde linser (eller grønne)
  • 2 spsk kikærtemel
  • 2 spsk fuldkornsrismel
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk citronsaft/citrusuniversal
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk frisk dild (finthakket - kan udelades)
  • ½ tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • lidt jomfrukokosolie (til stegning.)

Sådan gør du

  • Ingredienser
  • Start med at skylle og koge linserne ca. 10 minutter i letsaltet vand. røde splitlinser koger let ud. Hvis du vælger de grønne eller sorte linser, skal de ikke koge ud, men bevare deres bid.
  • Kom groftrevne gulerødder, finthakkede løg, solsikkekerner, hvidløg, citronsaft og hakket dild i en skål.
    Veganske gulerodsfrikadelle
  • Tilføj de afdryppede linser. Tilsæt herefter olie, mel og alle de øvrige skønne krydderier.
  • Rør det hele godt sammen.
  • Farsen kan godt virker lidt tør i starten, men afhold dig fra at tilsætte væske, da den nok skal blive blødere efterhånden, som den får lov til at blive rørt i og stå lidt.
    Veganske gulerodsfrikadelle
  • Form dellerne i hånden og steg dem på en god varm pande i lidt olie.
    Veganske gulerodsfrikadeller
  • Vend dem et par gange undervejs, indtil de er sprøde på begge sider. Det tager ca. 10 minutter.
    Veganske gulerodsfrikadeller
  • Spises som varm ret. Eller på rugbrød :)
    Rugbrødsmad med veganske gulerodsfrikadeller

Noter

Du kan finde lignende frikadeller med squash og rødbede på Månebarnet.org
Rester er gode i madpakken - og de kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!