Glutenfri. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories"En fyldig og mættende salat.
Ingredienser
500gjordskokker
2spsk ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
2kvistefrisk timian(eller 1 tsk tørret)
200gsorte ris(eller vilde ris)
20-30røde eller blå druer(halverede og udstenede)
150grødkål eller rosenkål(i fine strimler)
1håndfuldgrønkål eller palmekål(hakket fint)
Dressing
2spskekstra jomfruolivenolie
1lilleøkologisk appelsin(både skal og saft)
2kvistefrisk timian(eller 1 tsk tørret)
Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader
Skrub jordskokkerne og skær dem i skiver på 1 cm. Læg dem på en bageplade, dryp dem straks med oliven olie og drys med salt, peber og timian.
Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er bløde indeni og gyldne og let sprøde udenpå.
Tilbered imens risen: Kog risene efter anvisning på posen, og hæld det overskydende vand fra.
Rør ingredienserne til dressingen grundigt sammen, og stil den derpå til side.
Kom risen i en stor skål eller på et stort fad. Lad køle lidt af. Tilføj druer, fintsnittede rødkål, og fintsnittet palmekål/grønkål.
Hæld dressingen over salaten og bland godt - evt. med fingrerne.
Læg til sidst de sprøde jordskokker henover salaten og server.
Salaten passer superfint sammen med en plantebaseret julesteg. Her lesager den en svampepostej lavet efter Anette Harbech Olesens opskrift fra hendes bog "Mad for livet".
Og her serveret med svampepostej og råkost med rødbede, gulerødder og æble.
Noter
Rester af salaten smager stadig dejligt dagen efter, også selvom jordskokkerne bliver mere bløde :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!