Go Back
+ servings
Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Ret: Jul, Salat, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er inspireret af "Green Kitchen Stories"
En fyldig og mættende salat.

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 200 g sorte ris (eller vilde ris)
  • 20-30 røde eller blå druer (halverede og udstenede)
  • 150 g rødkål eller rosenkål (i fine strimler)
  • 1 håndfuld grønkål eller palmekål (hakket fint)

Dressing

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille økologisk appelsin (både skal og saft)
  • 2 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Skrub jordskokkerne og skær dem i skiver på 1 cm. Læg dem på en bageplade, dryp dem straks med oliven olie og drys med salt, peber og timian.
  • Bag dem i ovnen i 45 minutter, til de er bløde indeni og gyldne og let sprøde udenpå.
  • Tilbered imens risen: Kog risene efter anvisning på posen, og hæld det overskydende vand fra.
  • Rør ingredienserne til dressingen grundigt sammen, og stil den derpå til side.
  • Kom risen i en stor skål eller på et stort fad. Lad køle lidt af. Tilføj druer, fintsnittede rødkål, og fintsnittet palmekål/grønkål.
  • Hæld dressingen over salaten og bland godt - evt. med fingrerne.
  • Læg til sidst de sprøde jordskokker henover salaten og server.
  • Salaten passer superfint sammen med en plantebaseret julesteg. Her lesager den en svampepostej lavet efter Anette Harbech Olesens opskrift fra hendes bog "Mad for livet".
    Svampe-nøddepaté og salat med sorte ris og jordskokke
  • Og her serveret med svampepostej og råkost med rødbede, gulerødder og æble.
    Salat med sorte ris og sprøde jordskokker

Noter

Rester af salaten smager stadig dejligt dagen efter, også selvom jordskokkerne bliver mere bløde :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!