Go Back
+ servings
Veganske sortbønnebrownies

Veganske sortbønnebrownies

Ret: Kage
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Med inspiration fra bloggen Neohippie.

Ingredienser

  • 300 g kogte sorte bønner (eller en dåse (250g))
  • 2 dl peanutbutter
  • 1 dl ahornsirup (eller anden sirup)
  • 3 spsk kakao
  • ½ tsk bagepulver
  • ½-1 dl vand (evt. aquafaba (kikærtevand))
  • 100 g mørk chokolade + 50 g til pynt (min. 70%)
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)

Sådan gør du

  • Blend/stavblend sorte bønner, peanutbutter, ahornsirup, kakao og bagepulver sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for sej at blende.
    Sortbønnebrownies
  • Vend chokolade og nødder i bønnedejen.
  • Hæld dejen i et usmurt kagefad på ca. 20×30 cm (hvis du har et fad, som nemt brænder på, kan du beklæde det med bagepapir først).
  • Fordel dejen, evt. med en kniv :)
    Sortbønnebrownies
  • Bag i 30-35 min. ved 200 grader / 185 grader varmluft
  • Lad køle af. Hvis du vil gøre den ekstra appetitlig at se på, kan du smelte 50 g. mørk chokolade og hælde i streger ud over kagen, inden du skærer den.
    Sortbønnebrownies
  • Server evt. med frugt, eller endnu bedre bananis og frugt :)

Noter

Du kan finde en opskrift på bananis HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!