Go Back
+ servings
Bechamelsovs

Blomkålssovs to varianter

Ret: Hovedret, Tilbehør
Keyword: Glutenfri
Antal: 6
Kogt blendet blomkål = en god base til en sovs. I denne opskrift laver vi bechamelsovs og bearnaisesovs

Ingredienser

Blomkålsbasissovs

  • 500 g blomkål
  • 60 g cashewnødder
  • vand
  • lidt salt
  • 1 dl plantefløde (eller plantemælk eller kogevand)

Krydderier til bechamelsovs

  • 2 spsk gærflager
  • ½ tsk muskatnød (stødt eller revet)
  • salt og peber (til tilsmagning)

Krydderier til bearnaisesovs

  • 3 spsk tørret estragon (mere hvis det er frisk)
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 1 tsk dijonsennep
  • 4 spsk sojasauce (eller 2-3 spsk miso)
  • salt og peber (til tilsmagning)

Sådan gør du

Blomkålsbasissovs

  • Skær blomkålen i mindre buketter, og kog den sammen med cashewnødderne i en gryde med letsaltet vand, så blomkålen næsten er dækket. Kog i ca. 10 min til blomkålen er mør.
  • Hæld det meste af vandet fra og gem det. Blend de kogte blomkål og cashewnødder med det vand, som er til bage i gryden. Tilføj en dl plantefløde/plantemælk. Blend igen. Tilføj nu kogevand til en passende sovsekonsistens.

Blomkålsbechamelsovs

  • Tilføj basissovsen: Gærflager, stødt muskatnød, salt og peber. Spæd til med ekstra kålvand om nødvendigt (til kållasagne må sovsen gerne være tyk). Smag til med ekstra krydderier.
    Bechamelsovs

Blomkålsbearnaise

  • Tilføj basissovsen: krydderier, bearnaiseessens, sennep og sojasauce, lad sovsen simre i 10 min og pisk undervejs. Smag til med salt og peber og evt ekstra krydderier.
    Blomkålsbearnaise
  • Velbekomme
    Blomkålsbearnaise
  • Tag gerne blomkålsbasissovsen videre og lav persillesovs, spinatsovs osv.....

Noter

Sovsen kan fryses og er lige så fin efter optøning og opvarmning.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!