Kogt blendet blomkål = en god base til en sovs. I denne opskrift laver vi bechamelsovs og bearnaisesovs
Ingredienser
Blomkålsbasissovs
500gblomkål
60gcashewnødder
vand
lidt salt
1dlplantefløde(eller plantemælk eller kogevand)
Krydderier til bechamelsovs
2spskgærflager
½tsk muskatnød(stødt eller revet)
salt og peber (til tilsmagning)
Krydderier til bearnaisesovs
3spsktørret estragon(mere hvis det er frisk)
½tskgurkemeje
2tskløgpulver
2spskbearnaiseessens
1tskdijonsennep
4spsksojasauce(eller 2-3 spsk miso)
salt og peber(til tilsmagning)
Sådan gør du
Blomkålsbasissovs
Skær blomkålen i mindre buketter, og kog den sammen med cashewnødderne i en gryde med letsaltet vand, så blomkålen næsten er dækket. Kog i ca. 10 min til blomkålen er mør.
Hæld det meste af vandet fra og gem det. Blend de kogte blomkål og cashewnødder med det vand, som er til bage i gryden. Tilføj en dl plantefløde/plantemælk. Blend igen. Tilføj nu kogevand til en passende sovsekonsistens.
Blomkålsbechamelsovs
Tilføj basissovsen: Gærflager, stødt muskatnød, salt og peber. Spæd til med ekstra kålvand om nødvendigt (til kållasagne må sovsen gerne være tyk). Smag til med ekstra krydderier.
Blomkålsbearnaise
Tilføj basissovsen: krydderier, bearnaiseessens, sennep og sojasauce, lad sovsen simre i 10 min og pisk undervejs. Smag til med salt og peber og evt ekstra krydderier.
Velbekomme
Tag gerne blomkålsbasissovsen videre og lav persillesovs, spinatsovs osv.....
Noter
Sovsen kan fryses og er lige så fin efter optøning og opvarmning.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!