Opskriften er stærkt inspireret af Green Kitchen Stories. De laver en version, hvor de kommer tørrede spiselige blomster i. Granola er glutenfri, hvis du vælger glutenfri havregryn + boghvedeflager, hirseflager og andre glutenfri flager. Giver en pæn stor portion.
Ingredienser
Grundingredienser
175ghavregryn(evt. glutenfri)
175grug eller speltgryn(evt. boghvedeflager,hirseflager ol.)
150g mandler eller nødder(Hakket groft)
40gkokosflager
100gfrø og kerner(f.eks. solsikke og græskarkerner)
1tskstødte krydderier(f.eks. kardemomme, kanel, muskat eller nelliker)
Til ristning
4spskflydende sødemiddel(f.eks. ahorn- eller agavesirup)
4spskjomfrukokosolie(smeltet - eller brug vand)
Tørrede bær
80gblandet tørret frugt/bær(f.eks. tranebær, abrikoser i tern, rosiner)
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 grader alm ovn / 160 gr varmluft. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Bland alle grundingredienserne i en stor skål.
Smelt kokosolie sammen med sødemiddel i en stor gryde. Kom grundingredienserne i og bland godt rundt, så alt har fået olie og sødemiddel.
Bred granolablandingen ud på bagepapiret og rist den i ovnen i 15-20 minutter. Vend rundt i blandingen med en træske et par gange undervejs, så den ikke brænder på.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af, inden den blandes med den tørrede frugt/bær
Opbevar granolaen i et tætsluttende glas ved stuetemperatur. Den kan holde sig mindst en måned. I viste glas har jeg lavet dobbelt portion :)
Noter
Bruges som drys f.eks på planteyoghurt med frugter og bær.
Smager fantastisk og herhjemme har vi ikke haft granola til en måned - den er spist længe før :)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!