Ingredienser
Rist krydderierne i en gryde, til de dufter (må ikke brænde på).
Tilsæt olie og steg løget ved middel varme i 5 min. Hvis/når krydderierne sætter sig i bunden af gryden, kommes der lidt vand ved. Det kan være nødvendigt flere gange i løbet af de 5 min. Tilsæt bouillon, og når det koger, tilsættes de gule ærter. Koges under låg i 20 min.
Imens gøres de øvrige ingredienser klar.
Efter 20 minutter tilsættes resten af ingredienserne, som simrer videre i 20 min. under låg. Husk at røre i gryden med jævne mellemrum, da de gule ærter let falder til bunds og brænder på.
-
Mikuna dhal kan spises alene, som den er med raita på toppen og evt en grøn grøntsag (eks. dampet broccoli, grønne bønner, mynteærter m.m). Kan også ledsages af ris, naan brød eller lignende.
Smager også fantastisk på dosa (ris-linsepandekager)