Go Back
Romkugler

Romkugler

Ret: Jul, Konfekt
Keyword: Glutenfri
Romkugler med sorte bønner (ca. 20 - 40 stk). Opskriften er fra bogen, "Spis mere plantebaseret", af Stig Ladefoged. Glutenfri ved brug af glutenfri havregryn. Kuglerne kan laves og spises året rundt :D

Ingredienser

  • dl finvalsede havregryn
  • 240 g kogte sorte bønner
  • 15 bløde dadler (udstenede)
  • 1 banan
  • 4 spsk kakao
  • 3 spsk romessens
  • spsk peanutbutter
  • 3 tsk instantkaffe (opløst i lidt varmt vand.)
  • kokosmel

Sådan gør du

  • Råvarer til + romkugler
  • Kom havregrynene i foodprocessoren, og blend dem fint.
  • Tilføj de øvrige ingredienser, undtagen kokosmel.
    Romkugler
  • Blend det hele til en ensartet masse.
    Romkugler
  • Hvis massen er lidt fugtig, kan du evt. stille den i køleskabet i 15 minutter, før du ruller den til kugler.
    Romkugler
  • Kom kokosmel i en skål, og begynd at rulle dejen til kugler. Du kan selv vælge størrelsen. Rul dem i kokosmel.
    Romkugler
  • Spis dem med det samme eller sæt dem i køleskabet.
    Romkugler
  • NB! Gemmes de til natten, gemmes de til nissen.
    Romkugler

Noter

Super, super dejlige romkugler. Jeg troede 3 spsk romessens ville være overgjort - men det er helt passende. Holder over 1 uge i køleskab - men lur mig om det kommer til at ske. Hos os er de spist længe før. De kan laves i god tid og fryses. Jeg har serveret dem midt om sommeren med succes.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!