Start med at rengøre glasset/glassene. F.eks ved at vende det i kogende vand, og sætte det til tørre og afkøling på et rent viskestykke.
-
Find nu grøntsagerne frem.
Start med kålen. Rengør og tag nogle hele blade af svarende til det antal af glas, du ønsker at fermentere. Bladene skal du dække fermenteringen med til sidst.
Rengør og afvej ingredienserne i rette mængder.
Skær kålen i fine strimler, riv eller skær æblet groft, hak løget fint. Tilsæt revet ingefær eller kommen og drys saltet over. Vælg en skål, som er stor nok til at bearbejde grøntsagerne i.
Bland nu det hele med hænderne, ælt, knug, pres, stamp massen til den begynder at afgive væde.
Kom blandingen på glas. Pres grøntsagerne godt sammen, så væden kommer frem, og der ingen lufthuller er. Brug hænder eller som jeg en stamper fra et melbollejern
Placer et helt kålblad ovenpå, så det dækker og holder massen under væsken. Det hele blad, skal også dækkes af væske.
Læg nu en silderist eller en flad sten eller andet i pres mellem kål og låg, så kålen holdes under væsken. Det er bedst, hvis der er nogle cm luft foroven. Ved alm syltetøjsglas skrues låget kun let på. Ved patentglas lukkes som normalt med klips.
Stil glasset på en tallerken, da det kan afgive væske.
Opbevares ved 20-22 gr i 4 dage, hvor du morgen og aften lufter det let ud. Dvs. åbner let for glassene og lukker igen. Det skal stå mørkt. I et skab eller dækket med et håndklæde.
Efter 4 dage tørres glasset af, låget skrues hårdt på, tallerkenen vaskes og det flyttes til et køligere rum 14-19 gr i ca 3 uger eller lidt mere. Derefter koldt, så stopper syrningen.