Go Back
Bønnepølse

Bønnepølse

Ret: Pålæg
Keyword: Glutenfri
Bønnepølse på basis af butterbeans. Laves over to dage (eller 7-timer).
Der bliver 2 pølser som vist i illustrationen, hvilket giver ret mange skiver pølse ;)
Agar agar er et algebaseret geleringspulver, som gør pølsen skærbar.
Opskriften er fundet i bogen "Spis mere plantebaseret" af Stig Ladefoged, og jeg har fået lov til at dele den her på bloggen. Jeg har tilsat lidt salt til pølsen.

Ingredienser

  • 240 g kogte butterbeans
  • 1 lille løg (ca 50g)
  • 1 spsk Tahin
  • 3 spsk gærflager
  • 25 g valnødder
  • 2 spsk Soja
  • 10 g rødbede
  • 4 dl vand
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk løgpulver (kan udelades)
  • 3 spsk agar agar
  • 1 lille tsk ramsløgssalt (eller alm. salt)
  • godt med peber
  • 2 tsk tørret ramsløg eller oregano.

Sådan gør du

  • Bønnepølse
  • Blend alle ingredienserne, undtagen de tørrede krydderier (ramsløg/oregano), i en blender til en ensartet konsistens.
    Bønnepølse
  • Kom den blendede masse i en gryde og tilføj ramsløg/oregano.
    Bønnepølse
  • Pisk massen konstant i 7 minutter ved høj varme. I løber af de 7 minutter vil massen begynde at tykne.
  • Hæld massen op i to koniske glas, som kan tåle varme (det er glas, som er bredere foroven end i bunden). Kom glassene på køl i minimum 6 timer.
    Bønnepølse
  • Herefter burde du nemt kunne svuppe pølserne ud af glasset ved at løsne dem nænsomt med en smørekniv rundt i kanten.
  • Skær pølserne ud i ønskede skiver, og nyd dem på et stykke rugbrød eller i en sandwich.
    Bønnepølse
  • Bønnepølse
  • Forslag til topping: cashewnødde-peberrodscreme, kapers og karse
    Bønnepølse
  • Pølsen opbevares i glassene i køleskabet. Holder sig minds en uge.

Noter

Pølsens røde farve justeres med mængden af tilsat rødbede. De 10g giver "kødpølsefarve".
Pølsen fungerer super godt som pålæg på brød. Den egner sig ikke til opvarmning(pizza, toast), da den "smelter". 
Cashewnødde-peberrodscreme: Du kan finde en opskrift på cashewnøddeost HER som du tilsætter friskrevet peberrod og vand til en passende konsistens.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!